Šport > Zimski športi
103 ogledov

Ilka po veliki zmagi: "Ne vem, ne vem ..."

Ilka Štuhec smuk St. Moritz EPA
Po osvojitvi naslova smukaške svetovne prvakinje so Ilko Štuhec obšli neverjetni občutki.

26-letna Mariborčanka Ilka Štuhec je na svetovnem smukaškem prestolu nasledila Tino Maze, po Črnjanki in Mateji Svet je postala tretja Slovenka z najžlahtnejšim odličjem v kraljevi disciplini. Drugo mesto je osvojila Avstrijka Stephanie Venier, tretje pa Američanka Lindsey Vonn.

Po tekmi je Štuhčeva opisala svoje občutke, potem ko je tekmice dolgo spremljala v položaju vodilne smučarke in čakala na formalno potrditev uspeha. 

"Nisem še dojela čisto (da sem svetovna prvakinja v smuku, op. a.). Počutim se najboljše, kar se lahko! Bila sem malo bolj nervozna danes, uspela sem zdržati in se skoncentrirati. Ne vem, kaj naj rečem ...," je potem, ko so vse najboljše že opravile s svojim nastopom, v cilju za TV SLO povedala Štuhčeva. 

"Ko si tam, veš, da si naredil svoje. Ni konec, dokler ni konec. Ne vem, ne vem ...," se je smejalo simpatični Mariborčanki, ki bo morala na podelitev medalj počakati do nedeljskih večernih ur. "Bom mogla zdržati, mislim, da ne bo tako težko," je razigrano dejala Ilka.

"Tako težkega tedna ne pomnim v svojem življenju. Rekli smo si, da je to le še ena tekma, nato pa prideš sem in je okoli vsega takšna 'gužva' ...," je vzdušje opisala Ilkina mati Darja Črnko in z nasmehom odhitela na podelitev cvetja najboljšim dekletom.

Vonn: Hvaležna sem za medaljo

Lindsey Vonn je po osvojeni bronasti medalji vtise strnila za Eurosport, z njo se je pogovarjala zdaj že nekdanja prvakinja Tina Maze. "Bronasta medalja je super. Za menoj je po zlomu roke težka sezona. Imela sem veliko težav. Je kar je, hvaležna sem za medaljo. Zdaj imam medalje v vseh barvah, kar je kul," je povedala Američanka in dodala: "Stara sem in bolj pametna, veteranka. Zanimivo je biti v tej vlogi. Veliko teh deklet je še 'otročičkov', kar je super, saj me sprašujejo za nasvete. Rada dajem nasvete, rada imam nove obraze. To ni slabo."

Osmoljenka tekme je postala Italijanka Sofia Goggia, ki je po dveh napakah v spodnjem delu ostala brez odličja: "Vozila sem dobro, potem pa je prišel spodnji del, ki je bil najtežji. Srečna sem bila, da sem ostala na stezi, vendar pa je bilo popravkov preveč. Cena za to je četrto mesto."

 
Komentarjev 16
  • Zmago 17:56 12.februar 2017.

    Магаре примитивно !!

  • Papaja Popi 17:42 12.februar 2017.

    Zmago,Zmago ..................Balkanc si ti.In zapomni si ! !V Sloveniji je uradni jezik slovenščina in samo slovenščina in nikakršni spodnji jezik ali katerokoli.Če ti tukaj ni všeč, greš lahko tam od koder si prišel.

  • Zmago 17:13 12.februar 2017.

    Можеш ти да пишаш на другој страни Колпе, магаре балканско !!