Šport > Zimski športi
58 ogledov

Sprva se je šalil, nato je zavzel resen ton

marcel hirscher dron Youtube
Marcel Hirscher je imel ogromno sreče, da jo je odnesel brez poškodb ob padcu drona na slalomsko progo v Madonni di Campiglio. Najboljši smučar na svetu pravi, da je prejel predčasno božično darilo.

Karavano alpskega smučanja je razburkal incident na slalomu v Madonni di Campiglio, ki bi lahko imel katastrofalne posledice za vodilnega smučarja v skupnem seštevku za svetovni pokal Marcela Hirscherja

Med vožnjo specialista za tehnične discipline, ki drvi proti petemu zaporednemu velikemu kristalnemu globusu, je na progo strmoglavilo zračno plovilo in za las zgrešilo njegovo smučko.

''To je moje božično darilo. Nisem poškodovan. Imel sem srečo,'' se je pošalil Hirscher, nato pa vendarle spregovoril v bolj resnem tonu. ''To je neverjetno, nezaslišano, sramotno.''

Avstrijec je razkril, da v tistem trenutku ni vedel, kaj se je zgodilo. ''Slišal sem hrup. Mislil sem, da je padel eden od oskrbovalcev proge,'' je povedal Hirscher.

Dron je upravljal strokovnjak podjetja Infront Sports & Media, ki je podrobnosti incidenta razkrilo v uradni izjavi: ''Prvo tehnično poročilo nakazuje na okvaro drona,'' so zapisali in v nadaljevanju pojasnili, da razlog tiči v ''nepredvidenem motenem delovanju frekvence, ki je vodila do omejene zmožnosti upravljanja.''

''Pilot je upošteval varnostni postopek in dron vodil kar se da blizu tal, preden ga je izpustil. Cilj je bil, da dron uničimo in s tem preprečimo, da bi izgubili nadzor nad njim,'' je sporočil Infront in poudaril, da je tako upravljalca kot dron priskrbela tretja stranka.

Mednarodna smučarska zveza (FIS) se je Hirscherju opravičila za incident in se zavezala, da se kaj takšnega ne sme nikoli več ponoviti.

Komentarjev 1
  • Lavdan 10:30 24.december 2015.

    S tem da drone prodajajo že v vsaki drugi tehnični trgovini, nas mislijo poubijati z njimi. Isto kot da so nam dali orožje brez dovoljenja. Iz puške krogla leti v določeni smeri, pri tem hudiču pa se niti ne ve kam bo padel.