Šport
26 ogledov

Hirscher v smrtni nevarnosti

Hirscher Youtube
Avstrijski smučarski as se je le za las izognil tragični nesreči.

Na slalomu v Madonni di Campiglio so se le za las izognili hudi nesereči. Na progo je strmoglavilo oziroma se je zrušil daljinsko vodeno zračno plovilo, dron s kamero, ki je padel le hipec kasneje, ko je po progi med količki vijugal Hirscher.

"Res sem nekaj čutil za sabo. To je popolnoma nezaslišano. Ne želim si niti predstavljati, kaj bi se lahko zgodilo. Tistim, ki so odgovorni, bi rad sporočil le: bodite previdni," je bil ogorčen Salzburžan. Zgrožen je bil tudi direktor tekmovanja Markus Waldner: "Za las smo se izognili katastrofi. Dron bi moral leteti le po koridorju ob progi, a se je vse bolj premikal proti tekmovalni stezi. To je bila zmešnjava, ki bo imela tudi svoje posledice."

"To je grozno. To se ne sme nikoli več ponoviti. To bi lahko povzročilo resne poškodbe," je še dejal avstrijski smučar, ki je vseeno prismučal do drugega mesta na tekmi.

V Avstriji in Švici je letenje dronov ob prireditvah prepovedano, v Italiji ne. "Zelo nam je žal. Čeprav tu ni prepovedano, odslej na tekmah tega ne bomo več dovolili. Pred prvo vožnjo smo določili koridor za letenje, kjer ni bilo gledalcev. V drugi se je dron vse bolj premikal na progo, mi pa tega nismo preverjali," je sicer priznal Waldner.

Opravičil se je tudi Lorenzo Conci, predsednik organizacijskega komiteja slaloma v Madonni. "Izrazim lahko le svoje občutke. Šokiran sem, da se je to zgodilo. Na koncu smo imelili veliko, veliko srečo. Pri organizacijskem odboru nismo imeli nobenega vpliva nad letenjem drona, zanj je bila odgovorna nosilka tv pravic - Infront TV. Govoril sem z Marcelom Hirscherjem in predsednikom avstrijske smučarske zveze Petrom Schröcksnadelom in se jima opravičil," je svojo plat zgodbe predstavil Conci.

"Tako ne bo šlo. Ljudje se ne smejo ogrožati. V takškno tveganje se preprosto ne sme iti," je izjavil Peter Schröcksnadel, zmagovalec tekme Henrik Kristoffersen pa je dejal: "Na startu sem slišal, da je dron padel na progo za Marcelom. To je neverjetno."

"To je bil šok, neumnost. Ne morem si zamisliti, kako lahko pride do tega. Dron je skoraj priletel na zadnji del Hirscherjevih smučk. Ne želim si pomisliti, kaj bi se zgodilo, če bi ga zadelo v glavo," je povedal nekdanji smučarski as Benjamin Raich, ki je bil tokrat prvič strokovni komentator pri televiziji ORF.

Komentarjev 1
  • STF 11:48 23.december 2015.

    Te droni so ena huda nadlega. Pri nas pisejo zakone za vse zivo, samo za pametne stvari ne.