Šport
17 ogledov

Zmaga Norvežanu, Skube odstopil

Henrik Kristoffersen EPA
Norveški alpski smučar Henrik Kristoffersen je zmagovalec prvega slaloma te zime za točke svetovnega pokala v francoskem Val d'Iseru.

Norvežan Henrik Kristoffersen, ki je vodil že po prvi vožnji, je na koncu drugega Avstrijca Marcela Hirscherja premagal za 1,09 sekunde. Edini slovenski finalist Matic Skube je odstopil. Kristoffersenu in Hirscherju, ki se je na drugo mesto prebil z osmega po prvi vožnji, je družbo na zmagovalnem odru delal Nemec Felix Neureuther, ki je zaostal 1,46 sekunde.

Na startu so bili sicer trije Slovenci. Žan Grošelj je bil prepočasen za finale, osvojil je 46. mesto, Miha Kürner pa je odstopil v prvi vožnji. Skube se je pogumno lotil proge druge vožnje. Na prvem merjenju vmesnega časa je prednost pred dotlej vodilnim povečal, na drugem jo je izgubil, toda kmalu potem je odstopil.

Do nastopa Hirscherja, ki je dan prej v Franciji dobil veleslalom, je vodil Američan David Chodounsky, enajsti po prvi vožnji. Avstrijec je pokazal zobe in vodstvo prevzel z 1,24 sekunde prednosti. Na vrhu so bili še številni slalomski asi, večini pa se načrti niso izšli. Italijan Giuliano Razzoli in Francoz Alexis Pinturault sta odstopila potem, ko sta se zlomila slalomska količka, drugi po prvi vožnji Norvežan Sebastian Foss-Solevaag pa ni zdržal pritiska in je prav tako končal ob progi.

Zadnji se je v boj s Hirscherjem spustil Kristoffersen, ki je bil suveren. Prednost je do prvega merjenja časa še nekoliko povišal, slabi dve sekundi zaloge pa je do konca zadržal. Postavil je drugi čas finala, najhitrejši je bil Hirscher, slavil pa peto zmago v svetovnem pokalu, tretjo slalomsko.

Hirscher je prednost v skupnem seštevku pokala še povečal, zdaj ima 440 točk, drugi Norvežan Aksel Lund Svindal jih ima 317, Neureuther na tretjem pa 225. Boštjan Kline je z 29 točkami 52., Žan Kranjec z 22 61., Martin Čater s 13 78., Klemen Kosi pa je z 12 točkami na 80. mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.