Šport
43 ogledov

Ligety zmagal, Slovenca brez točk

Ted Ligety EPA
V Söldnu na prv tekmi sezone nastopajo tudi veleslalomisti. Klemen Kosi je odstopil, Žan Kranjec pa je bil prepočasen za uvrstitev v trideseterico.

Prva moška veleslalomska tekma se ni izšla po željah slovenskih ljubiteljev smučanja. Žan Kranjec se je na prvo progo podal s številko 47 in za vodilnim Američanom Tedom Ligetyjem zaostal za štiri sekunde in pol, takšen zaostanek pa ni zadoščal za preboj v finalno vožnjo. Klemen Kosi je s številko 64 zabeležil 59. čas na prvi meritvi, nato pa je sledil odstop.

Ligety si je na prvi progi sicer prismučal 17 stotink prednosti pred domačim zvezdnikom Marcelom Hirscherjem, manj kot sekudo pa sta za Američanom zaostala le še Francoz Thomas Fanara (+0,33) in Italijan Roberto Nani (+0.63). Že peti Francoz Victor Muffat-Jaendet je za Ligetyjem zaostajal za skoraj sekundo in pol (+1,46).

Ligety je v drugo uspel obdržati 15 stotink prednosti pred Fanarajem, Hirscher pa je padel na tretje mesto, za drugouvrščenim Francozom je zaostal za dve stotinki. Američan je drugo vožnjo odpeljal z nekaj napakami, ki so ga predvsem na sredini proge stale veliko časa. Z dobrim drsenjem v zadnjem delu proge je izgubljeno nadoknadil in se veselil nove, že 24. veleslalomske zmage v svetovnem pokalu.

Moraš imeti 'jajca'

"Sami občutki na snegu niso bili slabi. Po televiziji je proga sicer videti težka, tako da sem jo preveč spoštoval. Občutek je bil dober, a ni bilo tistega potrebnega tveganja in nisem napadel na vso moč, tako kot bi moral. Na to vpliva več stvari, lani mi je recimo padla motivacija, letos sem to rešil, tako da sem s tega vidika zadovoljen, tudi samozavesti mi ne manjka. Manjka pa mi več dobrih ponovitev na treningu, pa 'jajca' moraš imeti. Moraš se boriti, velika večina tega pa je v glavi. Počutil sem se dobro, a ni bilo zaupanja. Spremeniti moram pristop, že na treningih sem opazil to težavo, in trdo delati naprej," je po današnji prvi vožnji za Radio Slovenija povedal Žan Kranjec, ki je drugi nastop zgrešil za 23 stotink.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.