Šport
60 ogledov

Paralelno se najbolj znajde Jansrud

Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud, Andre Myhrer EPA
Na paralelnem slalomu v Alta Badii so znova blesteli Norvežani, Kjetil Jansrud je bil prvi pred Aksel Lund Svindalom. Avstrijec Marcel Hirscher je doživel hud poraz.

Kjetil Jansrud je zmagovalec krstnega paralelnega veleslaloma v Alta Badii. V velikem finalu na progi Gran Risa je ugnal starejšega in uspešnejšega rojaka Aksla Lund Svindala za še 11. zmago v svetovnem pokalu. Žan Kranjec je izpadel že v prvem krogu ter je osvojil končno 26. mesto za novih pet točk.

Edinemu slovenskemu prdstavniku na tekmi se ni uspelo uvrstiti v drugi krog. V dvoboju s Francozom Victorjem Muffat-Jeandetom je bil v šestnajstini finala počasnejši za napredovanje v naslednji krog. Kranjec je sicer odlično začel, bil je zelo hiter na startu ter hitrejši od francoskega tekmeca, ki pa je Slovenca dohitel v spodnjem delu proge in ga v cilju prehitel za devet stotink sekunde. V drugem nastopu pa je Kranjec že zgoraj naredil napako, s katero je izgubil nekaj dragocenega časa, v naslednji krog pa se je tako uvrstil Muffat-Jeandet, saj je Slovenca prehitel za 29 stotink sekunde.

Tekmovanje so na prvi stopnji končali tudi slalomska asa Avstrijec Marcel Hirscher in Nemec Felix Neureuther ter veleslalomski šampion Američan Ted Ligety in odlični norveški slalomist Henrik Kristoffersen.

Zato pa sta presenetljivo napredovala oba pripadnika "letečih Vikingov", specialista v hitrih disciplinah, ki sta vrgla rokavico vsem specialistom v tehničnih disciplinah, ter se prebila vse do finala, v katerem je bil od 32-letnega rojaka hitrejši 30-letni Jansrud. Svindal je z drugim mestom znova prevzel vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala, potem ko je Hirscher izpadel že na začetku ter se celo uvrstil dve mesti za Kranjcem.

Stopničke so bile povsem v skandinavskih barvah. Duel za tretje mesto je dobil Šved Andre Myhrer, ki je v medsebojnem obračunu premiernega nočnega spektakla v paralelnem veleslalomu premagal Nemca Dominika Schwaigerja. Tekma je štela za točke svetovnega pokala, skupno, in za posebni veleslalomski seštevek, ne pa tudi za jakostno lestvico, po kateri določajo štartno listo.

Hirscher, ki ga je izločil Italijan Riccardo Tonetti, zaostaja že 57 točk za Svindalom, a bo lahko že v torek nadoknadil zapravljeno, kajti norveški as v slalomu ne tekmuje. Avstrijec je ubranil vodstvo v veleslalomskem seštevku, Muffat-Jeandet na drugem mestu zaostaja 111 točk.

Alpske smučarje v torek čaka še slalom pod žarometi v Madonni di Campiglio. Do konca leta pa imajo 29. decembra še smukaško postajo v Santa Caterini, ki je znova vskočil namesto slovitega Bormia.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.