Šport
68 ogledov

Svindalu nova zmaga, Kosi 19.

Klemen Kosi EPA
Norvežan Aksel Lund Svindal je zmagal na smuku za svetovni pokal alpskih smučarjev v Beaver Creeku. Do točk sta prišla dva Slovenca.

Aksel Lund Svindal je tokrat za tri desetinke premagal rojaka Kjetila Jansruda, tretji pa je bil Francoz Guillermo Fayed (+0,70). Klemen Kosi je bil 19. (+1,67), Boštjan Kline 27. (+2,29), Andrej Šporn pa je padel in ni končal tekme.

Dvaintridesetletni Svindal je dosegel tretjo zaporedno zmago v hitrih disciplinah; dvakrat je bil prvi konec prejšnjega tedna v kanadskem Lake Louisu. Z 28. zmago v pokalu, deseto v smuku, je po štirih tekmah sezone krepko na čelu skupnega seštevka in ima že 307 točk. Italijan Peter Fill, tokrat osmi, je na skupno drugem mestu s 180 točkami, tretji pa je Jansrud (151). Na prizorišču svetovnega prvenstva, ki je bilo februarja letos, je Svindal sicer dosegel svoko peto zmago in lahko ta niz še poveča, saj bo na progi Ptic roparic s soboto še superveleslalom, v nedeljo pa veleslalom.

Štiriindvajsetletni Mariborčan Kosi, ki je na tej progi na SP osvojil deseto mesto v superveleslalomu, je smučal dovolj dobro, da se je prebil med dvajseterico za najboljši dosežek zime. Do točk je tretjič v sezoni prišel tudi Kline.

Šporn, ki že nekaj časa ne najde prave forme, je napravil napako kmalu po prvem merjenju časa in je dolgo drsel po strmini, preden se je zaustavil v zaščitni ograji. To so morali popravljati, slovenski tekmovalec pa je lahko na srečo takoj vstal in se spustil v dolino.

Klemen ni pretiraval

"Tekma na temu prizorišču je vedno posebna, saj velikokrat pride do padcev in prekinitev, tako da je težko ostati zbran. Klemen je nastopil zelo v redu. Bilo je nekaj prerekanj glede prave linije, danes pa se je držal dogovora in odsmučal pravilno ter prišel do super rezultata. Vemo, da je na teh zahtevnejših smukih zelo dober, a velikokrat išče svoje poti in za to plača davek. Za Boštjana vem, da ima veliko več moči v nogah. Videlo se je, da so mu po minuti in petnajst pošle moči zaradi teh manjših zdravstvenih težav, ki jih ima. Moramo ga obdržati zdravega, da bo lahko konstanten in dosegal dobre rezultate. Sem pa tudi z njim zadovoljen. Šporna dolgo poznam in vem, da želi na vsaki tekmi še nekaj dodati, a je danes naredil nepotrebno napako, ki ga je stala rezultata. A če gledam celo ekipo smo nekako na tirnicah, na katerih želimo biti," je po smuku dejal glavni trener hitrih disciplin Peter Pen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.