Šport > Zimski športi
1752 ogledov

Številne spremembe v strokovnem vodstvu skakalcev

Gorazd Bertoncelj
Najboljši slovenski smučarji skakalci so se v zadnjih dneh zbrali na kranjskem stadionu, kjer so začeli kondicijske treninge za novo sezono 2019/20. V ekipi A-reprezentance je prišlo do nekaterih sprememb.

Kot je pojasnil glavni trener Gorazd Bertoncelj, A-ekipo sestavlja šest tekmovalcev: Peter Prevc, Domen Prevc, Timi Zajc, Anže Lanišek, Anže Semenič in Jernej Damjan. "Oni so dosegli postavljene kriterije," pravi Bertoncelj. Mlado A-ekipo sestavljajo Tilen Bartol, Žiga Jelar, Bor Pavlovčič in nov obraz Žak Mogel.

planica Timi Zajc Šport "Jaz sem samo povedal svoje mnenje. Morda ima kdo slabo vest."

V strokovnem štabu je prav tako prišlo do določenih sprememb. Nov je trener pomočnik, to je Robert Hrgota, ki bo nadomestil Nejca Franka. Tudi fizioterapevt je nov, namesto Urbana Jarca je to Žiga Tavčar, ki bo sodeloval z Urbanom Komacem. "Iščemo še trenerja, ki bo izdeloval drese. Mislim, da bomo že po prvomajskih praznikih našli končno rešitev. Fred Zoz, ki je zdaj skrbel za to, je odšel za boljšo ponudbo na Finsko," je dejal Bertoncelj. Ta pravi, da je koledar tekem znan, "gledali bomo, da bodo fantje na tekme odšli čim bolje pripravljeni in da bodo tudi rezultati čim boljši". Dodaja, da vsi fantje ne bodo odšli na vse poletne tekme, a da se bodo dogovorili tako, da bodo vsi imeli zadostno število tekem poletne velike nagrade in dovolj časa za kvalitetno pripravo na zimsko sezono.

"Vsako leto začneš s podobnimi treningi, le da letos vem, kaj moram čez poletje narediti drugače, če na koncu zime še želim biti konkurenčen oziroma uspešen. Čez poletje imam namen več poudarka dati zaletni hitrosti, to pomeni popravek v tehniki počepa. Manj poudarka bo na tekmah oziroma na poletnih rezultatih. Čez poletje bom več delal, poudarek na rezultatih po pozimi," pravi najuspešnejši Slovenec minule zime Timi Zajc in pojasnjuje, da ima v načrtu kar veliko sprememb v opremi.

Peter Prevc pa pravi, da je poškodba gležnja stvar preteklosti. "Ko se ogrevam, je potrebno malo pozornosti, da se gleženj dobro razmiga in ogreje ter da zdrži celoten trening. Skakalnice ne pogrešam čisto nič. V zadnjem delu sezone je bilo skakalnic zelo veliko in potem ti dva meseca čisto ustrezata, da si brez skakalnice. Fizično se dobro pripravljaš, ne razmišljaš o skokih. Prideš na stadion in oddelaš to, kar moraš čim močneje in čim hitreje. Po nekaj treningih tekmovalne smernice še niso zelo začrtane. Pozornost je predvsem na tem, da se čim bolje pripravim na vse. Nato bomo naredili smernico in jo po potrebi prilagajali," pravi Prevc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice