Šport > Zimski športi
1081 ogledov

Štuhčeva meri še višje

Ilka Štuhec
Ilka Štuhec je bila pred prvo tekmo "zelo nervozna".

Ilka Štuhec je odpeljala svojo prvo tekmo v svetovnem pokalu po 20-mesečni odsotnosti in poškodbi kolena, zaradi katere je izpustila celotno minulo olimpijsko sezono. Na uvodnem ženskem smuku sezone je bila šesta. Pred tekmo je bila, kot je dejala, "zelo nervozna", a se je na startu umirila in poskrbela za odlično vrnitev v karavano.

Zmagala je Avstrijka Nicole Schmidhofer, Švicarka Michelle Gisin je bila druga, tretje mesto je pripadlo Nemki Kiri Weidle.

Ilka Štuhec Smuk Šport Ilka v cilju z dvignjeno roko

Na prizorišču, kjer je predlani dvakrat zmagala, se je Štajerka zavihtela v najhitrejšo smukaško deseterico ter s šestim mestom poskrbela za najboljši dosežek slovenskega smučanja v novi sezoni svetovnega pokala.

Dosežek na uvodnem smuku predstavlja dobro popotnico za nadaljevanje. Po prvem pravem tekmovalnem preizkusu v konkurenci svetovnega pokala po 621 dnevih odsotnosti iz tekmovalne karavane svetovnega pokala, je čutila veliko olajšanje: "V bistvu sem bila celo jutro in cel dopoldan kar zelo nervozna, a ko sem stala v startni hišici sem se pomirila in bila pripravljena, da se vržem dol."

Ilka Štuhec Nov začetek Šport Ilka Štuhec - 621 dni pozneje

"Z vožnjo nisem najbolj zadovoljna, saj mi ni uspela v celoti tako, kot sem si zamislila. So nekateri deli, ki bi jih lahko odpeljala boljše. Na videu moram podrobno pogledati, kako in kaj, in za soboto to popraviti," kljub več kot solidnemu dosežku Štuhčeva na naslednjem smuku meri še višje.

Ilka Štuhec | Avtor: Profimedia Profimedia

Uvodni ženski smuk je začela s številko devet ter dokazala, da dobri časi na treningu, bila je deseta, tretja in peta, niso bili slučaj ter da je ohranila stik s konkurenco.

Ob prihodu v cilj je zaostanek 79 stotink zadoščal za takrat tretje mesto, v nadaljevanju so jo prehitele le še tri tekmovalke, med njimi zmagovalka preizkušnje Schmidhoferjeva, ki je prvič zmagala, in nemška senzacija Weidlejeva, ki še nikoli prej ni stala na odru za zmagovalke.

Ilka Štuhec Smuk Šport Štuhčeva hitra tudi na zadnjem treningu

"Po solidnih in odličnih treningih je že bila potrditev dobrega dela. Je pa na tekmi sigurno drug naboj in zdaj, ko je za nami ta krst in dober rezultat, smo zadovoljni. Imamo vzdušje v ekipi, tudi vsi v svetovnem pokalu so nas veseli. To so prijetni občutki, fino se je vrniti, sploh pa na tak način," pa je dejal trener Grega Koštomaj.

"Ilka je že povedala, da ni bilo vse še čisto optimalno, da je na nekaterih delih še nekaj rezerv. Vesel sem, da je tisti del, na katerem smo se skozi vse treninge lovili, odsmučala dosti solidno. So pa še rezerve in pri tem bomo skoncentrirani pri videu, da danes še bolje izvede stvari," je po potrditvi dobrega dela v pripravljalnem obdobju naskok na stopničke napovedal trener Štuhčeve.

Ilka Štuhec Ilka Štuhec Šport "Ilkina samozavest se je dvignila, je že nestrpna"

Kolenske križne vezi je strgala 22. oktobra lani pri padcu na treningu slaloma, tik pred začetkom olimpijske sezone. Na svoj 27. rojstni dan, 26. oktobra lani, je prestala operativni poseg na švicarski kliniki in sledila je mukotrpna rehabilitacija, ko je morala dobesedno iz ničle znova počasi tlakovati pot nazaj na tekme najvišje kakovostne ravni.

Osemindvajsetletna Mariborčanka je v svetovnem pokalu trinajstkrat stala na stopničkah, od tega sedemkrat na najvišji. Vse zmage in stopničke je osvojila v sezoni pred poškodbo 2016/17, ko je tudi osvojila naslov svetovne prvakinje v smuku ter se ovenčala z malima kristalnima globusoma za dobljena seštevka sezone svetovnega pokala v smukih in kombinaciji.

Štuhčeva bo februarja na svetovnem prvenstvu v Aareju napadala drugo smukaško zlato in bo prva slovenska adutinja na Švedskem. S Štuhčevo nazaj v karavani ima Slovenija znova kandidatko za kristalni globus.

Ilka Štuhec Presenetljiv razplet Šport Štuhčeva z dobrimi obeti
Komentarjev 1
  • melanie82 13:29 01.december 2018.

    Naredil bom 86 evrov na uro od doma. Bil sem šokiran, ko je moj sosed rekel, da je povprecje 95 dolarjev, vendar vidim, kako to pocne zdaj. Zdaj imam toliko svobode, ko sem sam lastnik. obišcite >>>>>> www.Cash72.Com