Šport > Zimski športi
3321 ogledov

Takšno je stanje po zlomu obeh zapestij

wendy holdener Epa
Wendy Holdener bo odpotovala v Levi, kjer naj bi konec tedna nastopila na obeh slalomskih tekmah za svetovni pokal.

Švicarska alpska smučarka Wendy Holdener, svetovna in olimpijska prvakinja, si je oktobra zlomila obe zapestji, tako da je morala izpustiti uvodno tekmo svetovnega pokala v Söldnu in paralelno tekmo v Lechu. Po poškodbi je njena rehabilitacija potekala uspešno, tako da je zdaj prek družbenih omrežij potrdila, da bo odpotovala v Levi.

Na Finskem bosta konec tedna dva slaloma, disciplina v kateri je Holdenerjeva ena najboljših na svetu.

wendy holdener Padec Šport Olimpijska prvakinja zlomila kost v obeh zapestjih

"V petek so mi zdravniki prižgali zeleno luč za treninge. Smučati sem začela med otroškim vratci, ki so tanjša, stik z njimi pa manj boleč in bolj prijazen do zapestij, na zadnjem treningu pa je šlo brez bolečin tudi z normalnimi vratci. Hvaležna sem zdravnikom in vsem, ki so mi pri rehabilitaciji pomagali, predvsem pa svojemu telesu. Lahko samo rečem: Levi, prihajam," je v sporočilu zapisala 28-letna Švicarka, ki se je poškodovala na treningu v telovadnici, potem ko je padla z naprave.

Holdenerjeva ima do zdaj v svetovnem pokalu 41 uvrstitev na zmagovalni oder, a je z izjemo kombinacije in paralelne tekme še brez zmage. Je dvakratna svetovna prvakinja v kombinaciji, v Pyeongchangu 2018 pa je z ekipo osvojila tudi olimpijsko zlato kolajno. Z olimpijskih iger in svetovnega prvenstva ima tudi slalomsko srebro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.