Šport > Zimski športi
136 ogledov

Teh prizorov v Areju ne bomo videli

petra vlhova mikaela shiffrin Epa
Najboljša alpska smučarka Mikaela Shiffrin na svetu se po daljši odsotnosti vrača na bele strmine. Za tekme v Areju je napovedala konkretno omejitev stikov z mediji, navijači in novinarji.

Ameriška alpska smučarka Mikaela Shiffrin je na družabnih omrežjih potrdila, da se po daljši odsotnosti zaradi smrti očeta Jeffa v švedskem Aareju vrača na tekme svetovnega pokala.

Američanka, ki bo v petek dopolnila 25 let, je nazadnje nastopala v Banskem v Bolgariji konec januarja.

"Aare ima posebno mesto v mojem srcu od samega začetka kariere. Zdi se pravo mesto za mojo vrnitev v svetovni pokal," je danes sporočila prek svojega profila na Twitterju.

Shiffrinova bo skušala na zadnjih treh tekmah v sezoni na Švedskem nadoknaditi točke v boju za skupni seštevek svetovnega pokala in slalomski seštevek, kjer zaostaja za tekmicami, a še ima možnosti za osvojitev obeh kristalnih globusov.

Shiffrinova po smrti očeta Jeffa, ki se je ponesrečil doma v Vailu, mesec in pol ni tekmovala in si je v skupnem seštevku nabrala zaostanek 153 točk za Italijanko Federico Brignone, za Slovakinjo Petro Vlhovo pa v slalomski razvrstitvi zaostaja za 20 točk.

V Aareju bodo na sporedu še zadnje tri tekme sezone, potem ko je bil spored finala v Cortini d'Ampezzo pretekli teden odpovedan. V četrtek bo na Švedskem, kjer je lani Ilka Štuhec slavila naslov smukaške svetovne prvakinje, na sporedu paralelni slalom, v petek in soboto pa bosta še klasični veleslalomska oziroma slalomska preizkušnja.

Moška sezona svetovnega pokala se bo končala v Kranjski Gori s sobotnim veleslalomom in nedeljskim slalomom.

"Zelo cenim vse, ki spoštujejo mojo zasebnost. Ker je bolečina še vedno prisotna, pa tudi zaradi nevarnosti koronavirusa, prosim vse, da spoštujete mojo odločitev po omejitvi stikov z mediji, navijači in tekmovalci. To pomeni brez selfiejev, avtogramov, objemov, petk, rokovanj, poljubov in omejene intervjuje. Težko mi je deliti to sporočilo, vendar menim, da je to najboljši način za samozaščito, pa tudi odgovorno dejanje do vseh."

Mikaela Shiffrin

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice