Šport > Zimski športi
46 ogledov

Tepeš: Niti približno pošteno

jurij tepeš Profimedias
Jurij Tepeš je v prvem odzivu na ekipno tekmo smučarskih skokov v Vikersundu opozoril na to, da pogoji na napravi, kjer sta v pol ure padla kar dva svetovna rekorda, še zdaleč niso pošteni za vse tekmovalce.

Slovenska reprezentannca je drugo ekipno tekmo v okviru norveške turneje Raw Air končala na četrtem mestu, potem ko si je že s prvim skokom Anžeta Laniška (120 m) pridelala prevelik zaostanek, da bi se vmešala v boj za prva tri mesta.

Orli so tako postali veliki osmoljenci ekipne preizkušnje, saj je Lanišek  v prvem poskusu skočil 203 metre, a je bila serija po desetih tekmovalcih razveljavljena.

''To je bila tipična tekma za Vikersund, kjer je skakalnica tako narejena, da če piha vzgornik, pogoji niti približno ne morejo biti pošteni za vse. Koridor je bil nastavljen preveč na široko in mi smo verjetno že s prvim tekmovalcem izgubili moč, da bi v drugi seriji lahko napredovali. Saj smo napredovali, skakali smo odlično, pokazali smo, kam sodimo, a enostavno smo bili preveč zadaj. Mislim, da smo naredili osem zelo dobrih skokov, a nekako se nam ni izšlo, tako kot se nam letos že večino sezone ne,'' je povedal Jurij Tepeš, ki na tekmi ni ponovil daljave iz poskusne serije (239,5 m). Njegov najdaljši polet je meril 232 metrov.

Tudi tokrat so usodo tekmovalcev krojile težke vremenske razmere. "Vetrovna tekma in če tukaj piha od zadaj, se da tekmo veliko bolj nadzirati, če piha vzgornik, pa se zgodijo takšni svetovni rekordi. Super, ker so bili, a škoda, da ga ni uspelo doseči nobenemu izmed nas!" je dejal Tepeš.

goran janus trener skoki | Avtor: Profimedias Profimedias
Trener Goran Janus je poudaril, da Lanišku ne gre ničesar očitati. "Ja, ta prva serija... Videli smo dva svetovna rekorda, kar je prava redkost, da se zgodi v eni seriji. Škoda za Anžeta za prvi skok, a glede na to, kakšne pogoje je dobil, ga je samo posrkalo in mu nimam česa očitati. V finalni seriji je vse lepo popravil. Ostali so bili OK, vesel sem in ponosen na fante. Borili so se in to je pomembno. Proti naravi se enostavno ne da, tudi žirija bi bila lahko malo bolj pozorna. Videli smo, da je samo Anže dobil plus točke. Finalna serija je bila bolj realna,'' je povedal glavni trener.

Komentarjev 10
  • Žurnalček 19:38 19.marec 2017.

    Ni lepo reči , da je luzer ampak imel je šanso življenja in pred štartom je to tudi vedel po predhodnem skakalcu !

  • Žurnalček 19:34 19.marec 2017.

    Danes je Kraft dobil ocene 18.5 za kriljenje i skoraj strmoglavljenje v prvi polovici leta in daljavo 211m , za katerega bi moral dobiti ocene med 15 in 16 !!!!! Razlika med njim i P.P je bila na koncu med ...prikaži več 5.in 6. mestom pa 1,5 točke ! Kuhinja , da večje v nobenem športu skoraj ni !! Nujno potrebno bi bilo potrebno v Svet. pokalu sojenje po pregledu posnetka , ne pa takole kot se jim zapaše !

  • Plavi-mil 09:28 19.marec 2017.

    Včeraj se je spet pokazala ena velika kuhinja s strani velikih, to kar delajo s temi vetrnimi izravnavami, spreminjanjem naleta in podobnim sranjem je ena sama goljufija.