Šport > Zimski športi
596 ogledov

Slovenci kljub zmagi Kosa ne sodijo med favorite

Lovro Kos Profimedia
Na prizorišču petkove zmage Lovra Kosa se bodo smučarski skakalci danes pomerili na ekipni tekmi.

Smučarske skakalce danes v finskem Lahtiju čaka nastop na klasični ekipni tekmi za svetovni pokal. Slovenijo bodo zastopali Lovro Kos, Peter in Domen Prevc ter Žak Mogel. Kljub petkovem uspehu Kosa pa Slovenija ob odsotnosti Timija Zajca in Anžeta Laniška ne sodi med favorite za zmago.

V prvi seriji bo za Slovenijo skakal Domen Prevc, sicer 13. s petkove posamične tekme, nato pa bo delo reprezentance nadaljeval Mogel, ki je bil 29.

Lovro Kos v Lahtiju Kraft brez točke Šport Kakšen dan v Lahtiju: po Križnarjevi z norim skokom zmagal še Lovro Kos

Za konec bosta na vrsti še 14. s prve tekme Peter Prevc in Lovro Kos, zmagovalec petkove preizkušnje. Kos je slovenskim smučarskim skokom priskakal 119. zmago v zgodovini svetovnega pokala, sam pa je slavil svojo drugo v karieri.

Lovro Kos v Lahtiju Po zmagi Šport Kos razkril, kakšna drama se je odvijala tik pred začetkom tekmovanja

Slovenija po seštevku skakalcev s petkove tekme ne sodi med favorite. Mednje spadajo Avstrija, Norveška in Nemčija.

Slovenija je to sezono na edini dosedanji ekipni tekmi zasedla drugo mesto v Zakopanah. Ob Lahtiju bo klasična tekma s četverico skakalcev le še ob koncu sezone v Planici.

Na superekipnih tekmah, kjer nastopata le dva skakalca, pa je Slovenija dvakrat slavila, januarja v poljski Wisli in pred tednom dni na letalnici v Oberstdorfu. Vmes sta bila v Lake Placidu Kos in Domen Prevc šesta.

Prva serija v Lahtiju se bo začela ob 16.15. V nedeljo bo nato še druga posamična tekma, ki se bo začela ob 16. uri. Kvalifikacije bodo uro in pol prej.

Nika Prevc Kako naprej? Šport Tako je današnjo izgubo 34 točk prednosti komentirala Nika Prevc Nika Prevc Križnar zmagala Šport Slovenska zmaga v Lahtiju v senci spodrsljaja Nike Prevc

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.