Šport > Zimski športi
13 ogledov

Tokrat razočaranje za Ilko

ilka štuhec EPA
Na sporedu je bil tretji superveleslalom v sezoni. Znova je zmagala Lara Gut, Ilka Štuhec je bila 22.

Na startu preizkušnje v Garmisch-Partenkirchnu sta bili tudi dve Slovenki. Ilka Štuhec je nosila startno številko 17, Vanja Brodnik pa 55. Maruša Ferk je po grdem padcu na sobotnem smuku današnji nastop odpovedala.

Mariborčanka je bila pred tokratno tekmo v superveleslalomskem seštevku tretja. Pred njo sta bili uvrščeni le Lara Gut in Tina Weirather. Gutova je dobila prva dva superveleslaloma v tej sezoni v Lake Louisu in Val d'Iseru, na obeh je bila druga Weiratherjeva, Štuhčeva pa je vpisala peto in sedmo mesto.

S številko 2 je tokrat odlično nastopila Avstrijka Stephanie Venier, ki je zanesljivo vodila pred nastopom Gutove. Švicarka je bila nato znova odlična in se tako približala dosežku, ki je pred njo uspel le trem smučarkam - tretji zaporedni zmagi na superveleslalomu. Weiratherjeva je s številko 9 zasedla tretje mesto.

S številko 13 je nastopila Lindsey Vonn, ki je za Gutovo zaostala za 1,65 sekunde. Do druge meritve časa, ko je zaostajala le za sedem stotink, je bila dobro na progi tudi Anna Veith, a je nato zgrešila vrata. Razočarana je ostala tudi Štuhčeva, ki se ji nastop nikakor ni posrečil, v cilj je prišla z zaostankom 2,82 sekunde in prišla celo na zadnje mesto med uvrščenimi tekmovalkami. Kot prva je za njo zaostala s številko 23 Švicarka Joana Haehlen, na koncu pa je osvojila 22. mesto.

Kar nekaj smučark je sicer odstopilo, med njimi tudi Sofia Goggia in Viktoria Rebensburg, ki sta merili na visoko uvrstitev, pa tudi Brodnikova.

Štuhčeva je v superveleslalomskem seštevku izgubila tri mesta in je po novem šesta z 90 točkami. Za Gutovo s polnim izkupičkom 300 točk zaostaja 210 točk. Druga je Weiratherjeva (-80), tretja Venierjeva (-175).

V seštevku sezone je še vedno prva ameriška slalomska kraljica Mikaela Shiffrin, ki je Garmisch izpustila. Gutova za Shiffrinovo zaostaja le še 135 točk, na tretjem mestu skupno je še vedno najboljša Slovenka Štuhčeva (-383).

Svetovni pokal, superveleslalom:

Komentarjev 1
  • matermila 11:56 22.januar 2017.

    Kaj je Maruša poškodovana,al se je samo usrala?