Šport > Zimski športi
70 ogledov

Trener Ilke Štuhec: Ni panike!

ilka štuhec padec odstop EPA
V taboru najboljše slovenske smučarke si ne belijo glave z odstopom na petkovem veleslalomu v ameriškem Squaw Valleyju.

Ilka Štuhec je bila na predzadnji postojanki letošnje sezone alpskega smučanja dobro na poti, da si zagotovi še kakšno točko svetovnega pokala, a je v prvi vožnji veleslalomske tekme naredila napako in odstopila. Nove zmage se je veselila Američanka Mikaela Shiffrin, ki ima pet tekem pred koncem v skupnem seštevku 278 točk prednosti pred Štuhčevo.

''Odličen prvi del, potem napaka v prvem loku, kjer se je malo narobe lotila, pa spet dober sektor od drugega do tretjega vmesnega časa. Potem pa malo nepazljivosti, malo padca koncentracije...,'' je nastop varovanke ocenil trener Grega Koštomaj in dodal: ''Načeloma pa je bila na dobri poti, da se zanesljivo uvrsti v drugi tek. Kar se smučanja tiče, smo zadovoljni, tako da ni neke panike.''

Danes se bodo smučarke pomerile na slalomu. Prva vožnja se začne ob 19.00, finale pa ob 22.00. Štuhčeva bo nastopila s startno številko 31.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.