Šport > Zimski športi
11276 ogledov

Znani trener izgubil živce: "To je organizacijska katastrofa"

Thomas Thunrbichler Profimedia
Številne kritike na račun organizacijskih pomanjkljivosti na ikoničnem prizorišču v Lillehammerju.

Trener poljske reprezentance Thomas Thurnbichler je ostro kritiziral organizatorje na drugi postojanki šeste norveške turneje Raw Air v olimpijskem Lillehammerju, kjer skakalce v torek oziroma četrtek čakata dve posamični preizkušnji.

Po mnenju avstrijskega skakalnega strokovnjaka je bilo med pripravo na priljubljeni športni dogodek storjenih več organizacijskih napak, kar se odraža tako v stanju same naprave kot nezadovoljivih pogojih za pripravo tekmovalcev. Zaradi pomanjkanja ustrezno usposobljenega kadra kadra je moral odgovornim pri odpravljanju težav na pomoč priskočiti celo direktor svetovnega pokala v smučarskih skokih Sandro Pertille.

Thomas Thunrbichler | Avtor: Profimedia Profimedia
"Sandro Pertille je moral pomagati pri pripravi skakalnice. To je organizacijska katastrofa. Ko smo prispeli na prizorišče, nismo imeli niti ustreznih miz v servisnih kabinah. Prav tako ni bilo hrane za skakalce. Pred začetkom kvalifikacij nismo imeli nobenih informacij, kaj se pravzaprav dogaja," je povedal 33-letni Thunrbichler, ki ga je stanje močno presenetilo, saj je Lillehammer redni gostitelj tekem najvišjega ranga.

"Do začetka kvalifikacij je bilo samo še nekaj minut, na doskočišču pa so bili še vedno prostovoljci. Tudi zaletna steza ni bila v najboljšem stanju. Smučina ni bila ustrezno profilirana, kar je povzročalo težave med treningom. Lillehammer se ni pokazal v najboljši luči," je povedal Avstrijec.

Besni odzivi Šport Legendi počil film: "To skakalnico bi bilo treba razstreliti"

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Dodatne preglavice je organizatorjem povzročila sveža pošiljka snega, kar je za več kot pol ure zamaknilo izvedbo ženske tekme. "Na žalost stanje doskočišča ni bila v skladu s standardi, ki veljajo v svetovnem pokalu," je povedal športni direktor norveških skokov Clas Brede Brathen, ki je organizatorjem ponudil pomoč pri utrjevanju doskočišča.

"Kdor je pogledal vremenensko napoved, je vedel, da bo snežilo. Morali bi biti bolje pripravljeni. To ni bilo prvič. Škoda, da se tako počasi učijo. Manjkalo je vsaj 15 ljudi, ki bi pomagali pri utrjevanju. Ni prav, da moramo tako reševati organizatorje. Ne želim kazati s prstom, a treba se je bolje pripraviti na takšne scenarije. Spet imamo več razlogov za kritiko. To ni dobro, saj potrebujeme tekme svetovnega pokala v Lillehammarju," je dodal Brathen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.