Šport > Zimski športi
80420 ogledov

Legendi počil film: "To skakalnico bi bilo treba razstreliti"

Kamil Stoch Profimedia
Legendarni poljski smučarski skakalec je bil besen po koncu posamične tekme na Holmenkollnu.

Eden najboljših smučarsklih skakalcev vseh časov Kamil Stoch v nedeljo ni skrival razočaranja, potem ko je drugo posamično tekmo na skakalnici Holmenkollbakken končal šele na 19. mestu.

Dvakratni zmagovalec skupnega seštevka je bil po polovici tekme soliden deseti, v finalu pa mu v nezavidljivih razmerah ni uspelo ponoviti daljave iz prve serije, zaradi česar je precej nazadoval po lestvici. 

Petintridesetletni veteran, ki se lahko pohvali z 39 posamičnimi zmagami na najvišji ravni tekmovanja, je takoj po doskoku zamahnil z roko, nato pa v izteku skakalnice razočarano zmajeval z glavo in se jezil v kamero.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Menil je, da ga je žirija prehitro spustila po smučini ter mu s tem odrekla možnost za dober rezultat na skakalnici, na katero ga že tako ne vežejo najlepši spomini.

"Ta skakalnica je tragedija. Morali bi jo razstreliti. Z veseljem bi sam prispeval eksploziv," je po koncu tekmovanja v Oslu za Eurosport povedal poljski skakalec.

Kamil Stoch | Avtor: Print Screen Print Screen

"Skoki so bili dobri in občutek imam, da bi si zaslužil več kot samo 19. mesto. Zelo sem razočaran nad tem, kar se je zgodilo. Tudi v drugi seriji mi je uspel dober skok, a tako pač je. Ni prvič, da se mi je to zgodilo, upam pa, da je bilo zadnjič," je nad pogoji tožil Stoch.

"Ne vem, kaj naj rečem. Saj je lepa skakalnica, ampak v zraku je preveč 'lukenj'. Včasih je res težko skočiti. Če so pogoji slabi, je težko narediti dober skok," je dodal.

"Dan se je začel dobro. Vse je bilo v redu do zadnjega skoka. Ta morda ni bil popoln, toda vsekakor boljši od prvega. Ni pošteno, to se ne bi smelo dogajati," je dejal poljski as, ki se tolaži s tem, da se bo turneja nadaljevala v Lillehammerju. "Všeč mi je profil skakalnice, tam zelo rad skačem," je poudaril.

Kamil Stoch je v karieri dobil kar 39 tekem za svetovni pokal (tretji vseh časov), vendar ni nikoli zmagal na Holmenkollbakknu.

Povsem drugače od Stocha pa se na sloviti napravi v Oslu počuti najboljši slovenski skakalec te zime Anže Lanišek. Potem ko se je v finalu sobotne tekme povzpel s tretjega mesta na prvo, je uspešen konec tedna zaokrožil z drugim mestom na nedeljski tekmi, kjer je prav tako napredoval v finalu. Po prvi seriji je bil namreč četrti.

V skupni razvrstivi turneje Raw Air ima Lanišek trenutno slabih 15 točk zaostanka za vodilnim Avstrijcem Stefanom Kraftom.

seštevek Raw Air:
 1. Stefan Kraft (Avt)      768 točke
 2. Anže Lanišek (Slo)      753,4
 3. Halvor Egner Granerud (Nor) 750,9
 4. Dawid Kubacki (Pol)     745,5
 5. Timi Zajc (Slo)       737
...
28. Rok Masle (Slo)       519,5
31. Domen Prevc (Slo)      504,8
32. Žiga Jelar (Slo)       499
50. Lovro Kos (Slo)       262,3
...

* Pokal narodov:
 1. Avstrija           4932
 2. Norveška           4199
 3. Slovenija           3836
...
Komentarjev 1
 • Avatar Boris Hribljan
  boris42 15:03 13.marec 2023.

  Če ostali z dekleti vred lahko normalno in daleč skočijo potem je skakalnica v redu! Kamil, za vse je enaka, samo moraš biti raznovrsten in zmagovati na vseh skakalnicah in ne samo na določenih! Potem je pa vse drugo krivo ...prikaži več s skakalnico vred! Prvič slišim, da skakalec takega kova reče kaj takega! Če bi za Planico to rekel bi mu prepovedal vstop v Slovenijo!

Sorodne novice