Šport > Zimski športi
1098 ogledov

Klinec na stopničkah in z vodstvom na turneji

Ema Klinec Epa
Ema Klinec je na tekmi za svetovni pokal v Oslu zaostala le za Avstrijko Chiaro Kreuzer.

Ema Klinec je po prvem mestu v kvalifikacijah na slovitem Holmenkollnu osvojila drugo mesto tudi na prvi posamični tekmi ter tako zadržala vodstvo v skupnem seštevku norveške turneje. Tokrat najboljšo Slovenko je za 5.5 točke premagala le Avstrijka Chiara Kreuzer. Točko in pol je za slovensko skakalko zaostala domačinka Anna Odine Stroem.

Za Klinec so to že 23. stopničke na posamičnih tekmah svetovnega pokala, od tega ima eno zmago, zdaj 13 drugih in devet tretjih mest.

Klinec se je na zmagovalni oder sicer prebila s šestega mesta po prvi seriji, Kreuzer je bila po prvem skoku peta. Kasneje so za obema po vrsti zaostale Stroem, Yuki Ito, Maren Lundby in Katharina Althau. Slednja je pred finalno serijo vodila, na koncu pa je Nemka zasedla peto mesto. Pred trikratno svetovno prvakinjo iz Planice se je uvrstila tudi Ito.

V finalu je nazadovala tudi najboljša skakalka v skupnem seštevku svetovnega pokala Avstrijka Eva Pinkelnig, s sedmega je zdrsnila na 11. mesto. Kljub temu je ubranila rumeno majico vodilne v boju za veliki kristalni globus in ima 259 točk naskoka pred Althaus.

Nika Križnar je tekmo končala kot deseta, Nika Prevc kot 13., brez finala sta na uvodni tekmi norveške turneje ostali Katra Komar na 33. in Maja Vtič na 39. mestu.

Po treh skokih na turneji, kvalifikacije in dve seriji na prvi tekmi, je Klinec zbrala 383.6 točke, Stroem in Kreuzer pa 357.1. Norvežanka in Avstrijka tako zaostajata za osem točk in pol, še tri desetinke več Ito. Peta je Althaus, ki si je 'pridelala' 17.3 točke zaostanka. Nika Križnar je deveta (- 32.0).

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice