Šport > Zimski športi
20625 ogledov

Šok! Tragičen konec za odličnega smučarskega letalca

Antonin Hajek Profimedia
Čehi so potrdili smrt svojega nekdanjega odličnega letalca, ki je bil pogrešan zadnjih nekaj mesecev.

Češka smučarska zveza je potrdila, da so se uresničili strahovi. Dolgo časa pogrešani češki smučarski skakalec Antonin Hajek je preminil v nepojasnjenih okoliščinah. Več podrobnosti zaenkrat še ni znanih.

Češki mediji so sicer pred dobrimi petimi meseci začeli poročati o skrivnostnem izginotju svojega nekdanjega vrhunskega letalca, 35-letnega Hajeka. Aktualni češki rekorder (236 m), ki je pred sedmimi leti presenetljivo končal kariero, je bil namreč pogrešan že od začetka oktobra, v preiskavo izginotja pa se je nato vključila tudi policija.

Antonin Hajek | Avtor: Profimedia Profimedia

Po navedbah češkega portala Sport.cz je družina prijavo na policijo podala 2. oktobra, odtlej pa o pogrešanem skakalcu dolgo ni bilo ne duha ne sluha. Ugibalo se je, da je šel s trebuhom za kruhom v Malezijo, kjer naj bi poskušal obrniti nov list v življenju. Odločitev naj bi sprejel brez vednosti družine, ki je od njegovega izginotja ves čas tavala v temi.

Policija je kasneje uspela potrditi, da je Hajek dejansko pristal v Maleziji, kjer se je za njim izgubila vsaka sled. "Z izginotjem češkega državljanja v predelu malezijskega otoka Langkawi se trenutno ukvarjajo na naši ambasadi v Kuala Lumpurju. Naše izhodišče je Malezija, kamor je poletel s Češke," so pred kakšnim mesecem sporočili iz češke policije.

Pol leta po izginotju pa je češka smučarska zveza potrdila to, česar so se vsi najbolj bali. Češki rekorder je v nepojasnjenih okoliščinah, katere se še vedno preiskujejo, tragično preminil.

Tekmovalec iz Libereca je sicer  v svetovnem pokalu debitiral leta 2004, leto kasneje pa se je prvič vpisal med dobitnike točke. V karieri se nikoli ni uvrstil na zmagovalni oder, čeprav je veljal za izjemnega letalca. Najbližje je bil v sezoni 2009/2010, ko je na Kulmu osvojili četrto mesto.

Udeležil se je olimpijskih iger v Vancouvru (2010) in Sočiju (2014), najboljšo uvrstitev pa je dosegel s sedmim mestom v Kanadi.  Po koncu kariere je ostal povezan s smučarskimi skoki. V začetku leta 2020 je kratek čas vodil moško državno reprezentanco, nazadnje pa je delal s češkimi dekleti. Leta 2010 je v Planici pristal pri 236 metrih, s čimer je samo za tri metre zaostal za takratnim svetovnim rekordom. Njegov polet v Planici še danes velja za češki državni rekord.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice