Šport > Zimski športi
1146 ogledov

Zajc obdržal izjemno formo s SP

Timi Zajc Saša Despot
Zajc drugi v kvalifikacijah, na tekmo vseh šest Slovencev.

Poljak Dawid Kubacki (127,2) je zmagovalec kvalifikacij pred tekmo za svetovni pokal smučarskih skakalcev v Oslu. Tik za njim je na drugem mestu z zaostankom štirih desetink točke zaostal najboljši Slovenec in svetovni prvak iz Planice Timi Zajc. Vseh šest Slovencev se je sicer prebilo na prvo tekmo norveške turneje.

Na tretjem mestu je skoraj pet točk za najboljšima zaostal Avstrijec Stefan Kraft. Zajc, ki je vodil do predzadnjega skoka, je skočil najdlje med vsemi, 125,5 m.

Dobro je na Holmenkollnu nastopil tudi Anže Lanišek (119,2), ki je za Kubackim zaostal za točno osem točk in si z njegovim rojakom Kamilom Stochom delil šesto mesto.

V okolici trideseterice so končali še trije Slovenci. Žiga Jelar (98,5) je bil 27., mladi Rok Masle (97,3) 29. in Lovro Kos (96,0) 32. Razočaran je bil Domen Prevc (87,4) na 49. mestu, potem ko se je za las prebil na tekmo.

Prva tekma norveške turneje bo jutri na sporedu ob 14.40.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice