Šport > Zimski športi
72 ogledov

Udaren začetek sezone za Mastnaka

Tim Mastnak Profimedia
Najboljši slovenski deskar Tim Mastnak je na uvodni posamični tekmi sezone svetovnega pokala zasedel drugo mesto na paralelnem slalomu v nemškem Winterbergu. V finalu je 31-letni Celjan izgubil proti Avstrijcu Alexandru Payerju.

Po uspešnih nastopih v osmini finala ter četrtfinalu in polfinalu se je Tim Mastnak v boju za zmago pomeril z najhitrejšim v sobotnih kvalifikacijah. Alexander Payer je ostal na progi, Mastnak pa je ni izpeljal in prvo preizkušnjo v tej sezoni sklenil na drugem mestu. Tretje mesto je pripadlo domačinu Stefanu Baumeistru, ki je bil v malem finalu boljši od Italijana Edwina Corattija.

V sobotnih kvalifikacijah je Mastnak dosegel sedmi čas, kar je pomenilo, da se je v osmini finala pomeril z desetouvrščenim Avstrijcem Fabianom Obmannom. Severnega soseda je ugnal za 24 stotink sekunde. V četrtfinalu je bil za 11 stotink hitrejši od Švicarja Daria Caviezela. Med zadnjimi štirimi je bil še bolj zanesljiv, Italijan Edwin Coratti je za njim zaostal 76 stotink sekunde.

Za Mastnaka so bile to sploh prve slalomske stopničke v svetovnem pokalu. Pred tem je bil najboljši prav v Winterbergu marca 2019, ko je bil četrti. Skupno so bile to njegove osme stopničke v svetovnem pokalu. Nazadnje je olimpijski podprvak iz Pekinga na odru za zmagovalce stal na Rogli marca lani, ko je bil tretji.

"Prve slalomske stopničke so tu. V preteklih sezonah sem imel kar nekaj težav v slalomu. Zato sem veliko časa od konca pretekle sezone posvetil izboljšavam. Začeti sezono s stopničkami, in to v slalomu, je nekaj izjemnega. Zelo sem vesel. Že v kvalifikacijah je bilo super, danes pa sem nadaljeval te lepe vožnje."

Tim Mastnak

Tim Mastnak | Avtor: Profimedia Profimedia

V ženski konkurenci je zmago slavila Avstrijka Sabine Schöffmann pred Švicarko Julie Zogg. Tretje mesto je pripadlo še eni Avstrijki Danieli Ulbing, ki je bila boljša od domačinke Melanie Hochreiter. Edina slovenska deskarka na tekmi Gloria Kotnik je izpadla v četrtfinalu.

Po 14. mestu v sobotnih kvalifikacijah je danes v osmini finala ugnala Avstrijko Claudio Riegler, v četrtfinalu pa je napravila napako in odstopila proti kasnejši zmagovalki Schöffmannovi. Triintridesetletna slovenska deskarka je na koncu zasedla osmo mesto, kar je njena druga najboljša uvrstitev na paralelnih slalomih v svetovnem pokalu. Januarja 2020 je bila sedma v Piancavallu.

Izidi:
- moški:
 1. Alexander Payer (Avt)
 2. Tim Mastnak (Slo)
 3. Stefan Baumeister (Nem)
 4. Edwin Coratti (Ita)
 5. Benjamin Karl (Avt)
 6. Maurizio Bormolini (Ita)
 7. Matthäus Pink (Avt)
 8. Dario Caviezel (Švi)
...
19. Rok Marguč (Slo)
23. Žan Košir (Slo)
...

- ženske:
 1. Sabine Schöffmann (Avt)
 2. Julie Zogg (Švi)
 3. Daniela Ulbing (Avt)
 4. Melanie Hochreiter (Nem)
 5. Tsubaki Miki (Jap)
 6. Jessica Keiser (Švi)
 7. Lucia Dalmasso (Ita)
 8. Gloria Kotnik (Slo)
...

- skupni seštevek, moški:
 1. Alexander Payer (Avt)     100
 2. Tim Mastnak (Slo)          80
 3. Stefan Baumeister (Nem)    60
 4. Edwin Coratti (Ita)        50
 5. Benjamin Karl (Avt)        45
 6. Maurizio Bormolini (Ita)   40
...
19. Rok Marguč (Slo)           12
23. Žan Košir (Slo)             9
...

- skupni seštevek, ženske:
 1. Sabine Schöffmann (Avt)   100
 2. Julie Zogg (Švi)           80
 3. Daniela Ulbing (Avt)       60
 4. Melanie Hochreiter (Nem)   50
 5. Tsubaki Miki (Jap)         45
 6. Jessica Keiser (Švi)       40
 7. Lucia Dalmasso (Ita)       36
 8. Gloria Kotnik (Slo)        32
...
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice