Šport > Zimski športi
286 ogledov

Urevčeva tokrat pred Lampičevo

Eva Urevc Epa
Dve Slovenki med sedem.

 Eva Urevc je bila peta v sprintu v prosti tehniki za svetovni pokal v smučarskem teku v Ulricehamnu na Švedskem. Za zmagovalko Majo Dahlqvist je zaostaja 1,13 sekunde. Anamarija Lampič, druga Slovenka, je izpadla v polfinalu in bila na koncu sedma. Drugo mesto je osvojila še ena Švedinja Johanna Hagström (+0,30), sicer najboljša v kvalifikacijah, tretje pa Američanka Jesse Diggins, vodilna v seštevku pokala (+0,39).

Urevčeva je v svojem tretjem posamičnem finalu sprintov v karieri v svetovnem pokalu začela zelo zanesljivo in bila v ospredju, kjer pa se ni obdržala za ključne trenutke tekme, ko je nazadovala na začelje, vendar s priborjenim petim mestom na koncu dosegla najboljši izid v pokalu doslej. Po šestih mestih decembra lani v Davosu in decembra predlani v italijanskem Cogneju je tokrat svojo uvrstitev izboljšala za eno mesto za skupno peto uvrstitev med deseterico, vse v sprintih.

"Zadovoljna sem z današnjo uvrstitvijo, ker je to moj najboljši rezultat v karieri, a manjka še tista pika na i. Mislim, da s tekmami pride tudi to. Mislim, da je bila danes večja napaka moja taktika v finalu. Moči sem imela še za ciljni finiš, a tako je. Gremo dalje," je po tekmi povzela Urevčeva.

Lampičeva je po drugem mestu konec prejšnjega tedna v klasičnem sprintu v Falunu tokrat ostala brez finala, a je še vedno vodilna v seštevku sprintov in ima sedaj 96 točk prednosti pred Švicarko Nadine Fähndrich.

"Po eni strani sem zadovoljna, po drugi pa nezadovoljna. Danes sem bila res močna. Proga je bila dinamična, nikakor nisi mogel pobegniti. V četrtfinalu mi je uspel dober start, bila sem spredaj. V polfinalu je bil start zelo slab, povozila sem kamenček, a tako je bilo. Nisem se mogla nekako preriniti naprej, ostala sem na tretjem mestu. Veseli me, da sem bila pred obema najbližjima zasledovalkama v seštevku svetovnega pokala. Vidim, da sem v dobri formi in gremo naprej," je povedala Lampičeva.

Med tekači je zmaga prav tako ostala doma, slavil je Oskar Svensson. Janez Lampič je bil v kvalifikacijah 40. (+9,80), Vili Črv pa je končal na 55. mestu (+12,08) med 78 nastopajočimi. Slovenca se tako nista uvrstila v izločilne boje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice