Šport > Zimski športi
80 ogledov

Lampičeva zadovoljna s predstavo na tekmi

Anamarija Lampič novoletna turneja Epa
Anamarija Lampič je bila 14. na temi za svetovni pokal v smučarskem teku v Dobbiacu.

Na 10 km klasično zasledovalno je Anamarija Lampič za zmagovalko, Rusinjo Julijo Stupak, zaostala minuto in 26,7 sekunde. Druga je bila Švedinja Ebba Andersson (+0,7), tretja pa Američanka Jessie Diggins (+0,8), ki je po petih tekmi novoletne turneje še povečala svojo prednost.

Lampičeva je bila po torkovi tekmi na 10 km prosto 19., kljub temu, da je pridobila pet mest, pa je v skupnem seštevku izgubila še eno mesto in je sedaj osma, dve minuti in 22 sekund za Digginsovo. Ta ima pred zadnjimi tremi tekmami v Val di Fiemmeju 22 sekund prednosti pred rojakinjo Rosie Brennan, ki je bila tokrat četrta (+17,3).

Brennanova je sicer ostala na prvem mestu v skupnem seštevku svetovnega pokala, Lampičeva je s 197 točkami zaostanka ostala na petem mestu. Brennanovi danes ni uspelo, da bi obdržala drugo mesto s torkove tekme na 10 km klasično. Prehiteli sta jo Stupakova in Anderssonova ter se v nadaljevanju v boju za zmago pridružili Digginsovi. Slednja je v troboju tekmic, ki jih je v cilju ločila slaba sekunda, potegnila najkrajši konec.

Anamarija Lampič je imela 19. čas torkove tekme in je bila minuto in 23,2 sekunde za zmagovalko Digginsovo. Najboljša slovenska športnica lanskega leta je dokaj hitro začela in bila po 3,3 km na 17. mestu prva med tistimi, ki so bile dobro minuto in 20 sekund za vodilnimi. Lampičevi je do konca uspelo prehiteti še nekaj tekmic, vendar je bila že po nastopu dan prej s prevelikim zaostankom za preboj med deseterico.

"Včeraj sem počutila res dobro, rezultat pa ni bil takšen, kot sem si ga želela. Vedno bolj verjamem v to, da je bilo nekaj težav s smučmi, saj se danes nisem počutila najbolje, rezultat pa je bil bistveno boljši. Tudi zaostanek, pol minute za Julijo na 10 km v klasiki ni velik glede na to, da sem skoraj vseskozi tekla sama oziroma sem vlekla skupino. Uspela mi je dobra tekma in sem res zelo zadovoljna. Smuči so bile danes vrhunske, prijem je bil super, 'letele' so, ko je bilo potrebno. Res pa je bilo danes kar malce zapleteno, bilo je precej različnih snežnih struktur. Glede na to, da smo vse to 'ujeli' v eni maži, mislim, da se je servis oddolžil za včeraj," je po tekmi povedala Lampičeva.

Tekaška karavana se bo preselila v dolino Fiemme, ki bo od petka do nedelje gostila zadnje tri tekme letošnjega Tour de skija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice