Šport > Zimski športi
3772 ogledov

Veliki junak Planice premagal raka: "Vsak dan jočem od sreče!"

Bjoern Einar Romoeren Epa
Legendarni norveški smučarski skakalec je premagal smrtonosno bolezen!

"Nikoli v življenju nisem jokal, zdaj vsak dan jočem od sreče," je sporočil nekdanji svetovni rekorder iz Planice Bjoern Einar Romoeren, ki je po dobrem letu hude borbe uspel premagati raka.

39-letni Norvežan je namreč lani spomladi preko socialnih omrežij sporočil, da so mu diagnosticirili tumor na hrbtenici ter da je pred njim hud boj. Po dramatičnem letu dni pa je Norvežan le uspel premagati najhujšega nasprotnika, na katerega je naletel v življenju.

"Občutek je neverjeten. Ko izveste, da nimate več raka, to je verjetno najboljši možni občutek. Komaj čakam, da spet pridem v pravo formo, zdravljenje je bilo namreč uspešno," je za norveško televizijo pojasnil smučarski skakalec, ki je leta 2005 na planiški velikanki postavil svetovni rekord 239 metrov, kateri je veljal vse do leta 2011.

Bjoern Einar Romoeren | Avtor: Instagram Instagram

Romoeren je še pojasnil, da je v tem času najbolj trpela njegova družina, ki pa mu je ves čas stala ob strani: "Otroci ti pomagajo, da preženeš črne misli. Da pozabiš na bolezen in ne govoriš o njej."

Bjoern_Einar_Romoeren_Action - main Svetovni rekorder Šport Legendarni letalec: "Planica bo vedno del mene"

Legendarni smučarski letalec je sicer tekom kariere zabeležil osem individualnih zmag v svetovnem pokalu, od tega kar dve v Planici, postavil pa je tudi dva svetovna rekorda. Na Olimpijskih igrah leta 2006 je na ekipni tekmi prišel do bronaste medalje, kateri je dodal še dve bronasti ter eno srebrno z ekipnih tekem na svetovnih prvenstvih.

Bjoern Einar Romoeren | Avtor: Epa Epa

 

Komentarjev 1
  • Anica Kozlevčar 15:54 08.maj 2020.

    Vsaj nekaj odličnega v tem norem svetu! glavo pokonci in novim zmagam nasproti!