Šport > Zimski športi
20550 ogledov

Vonnova predala naziv: "Kar se mene tiče, je ona najboljša vseh časov"

Lindsey Vonn Epa
Mikaela Shiffrin je samo še tri zmage oddaljena od rekorda Lindsey Vonn.

Najboljša smučarka na svetu Mikaela Shiffrin se nezadržno približuje rekordu rojakinje Lindsey Vonn, ki je v kareri dobila 82 tekem za svetovni pokal, največ med vsemi dekleti in samo štiri manj od absolutnega rekorderja Ingemarja Stenmarka (86).

Shiffrinova je v teh dneh zabeležila dvojček veleslalomskih zmag v avstrijskem Semmeringu, pred tem je dobila dva slaloma v Leviju in superveleslalom v St. Mortizu. 

Mikaela Shiffrin | Avtor: Epa Epa

Glede na trenutno formo 27-letne Američanke se zna zgoditi, da bi v prihodnjih mesecih padel nov ženski rekord po številu zmag v svetovnem pokalu. Vonnova je rekorderka od leta 2015, ko je na večni lestvici prehitela Avstrijko Annemarie Moser-Pröll (62).

Upokojena ameriška šampionka je bila zavoljo tega dosežka zadnjih nekaj let priznana kot najboljša smučarka vseh časov, vendar se njena era zdaj približuje koncu.

"Kar se mene tiče, je Mikaela Shiffrin najboljša smučarka, kar jih je kdajkoli živelo," je uspehe rojakinje v tekmovalnem obdobju 2022/2023 pospremila Vonnova. "Zelo kmalu bo podrla moj rekord po številu zmag v svetovnem pokalu, nato pa bo postala tudi najboljša vseh časov," je dodala za Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Shiffrinovi bo, kot vse kaže, uspelo to, kar je spodletelo Vonnovi. Ta je namreč želela pred slovesom od belih strmin dohiteti Stenmarka, a so ji to preprečile poškodbe.

"Mikaela je izjemna športnica, ima tako rekoč popolno slalomsko tehniko. Trenira na zelo specifičen način z veliko ponovitvami," je vpogled v zmagovalno strategijo še ponudila nekdanja velika tekmica Tine Maze.

shiffrin vonn | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 5
  • Ruly 19:25 30.december 2022.

    Black cock suckerca ist history jetzt.

  • dare326 11:20 29.december 2022.

    Novinarčki primerjajo neprimerljivo, samo številke. Drugi časi, drugi materiali, druga tehnika, slabše proge, drugačni treningi, ni bilo športne prehrane, manj sponzorjev oz. manj denarja. Ostane samo še ime discipline, tekmovalno alpsko smučanje. Kdor vsega tega ni dal skozi, naj ne ...prikaži več primerja neprimerljivega.

  • Ender3 23:38 28.december 2022.

    Vonnova je, best of the best..

Sorodne novice