Šport > Zimski športi
1506 ogledov

Hrobat znova potrdil, da mu legendarni Stelvio zelo ustreza

Miha Hrobat Epa
Miha Hrobat znotraj prve dvajseterice na prvem preizkusu smukaške proge Stelvio.

Alpski smučarji so opravili prvi uradni trening na smukaški progi Stelvio pred sredinim petim smukom v sezoni za svetovni pokal v Bormiu v Italiji. Najboljši čas prvega od dveh preizkusov je postavil domačin Christof Innerhofer (1:57,92). Najboljši Slovenec je bil Miha Hrobat na 20. mestu, kateremu očitno proga Stelvio zelo ustreza, saj je že lansko preizkušnjo zaključil na 18. mestu, kar je ena njegovih najboljših uvrstitev v svetovnem pokalu. Drugi slovenski predstavnik Martin Čater je zaostal 4,43 sekunde za najhitrejšim, kar je zadostovalo za končni 48. čas treninga. Med tekmovalci v ospredju proge ni prevozil pravilno Francoz Cyprien Sarrazin, ki je sicer vpisal 16. čas. Upoštevajoč to dejstvo je Hrobat prvi trening končal na 19. mestu.

Kanadčan James Crawford je bil danes drugi, za prvim na seznamu je zaostal 26 stotink sekunde, Francoz Adrien Fresquet je bil le stotinko počasnejši za tretji čas treninga. Zmagovalec treh smukov v tej sezoni, Norvežan Aleksander Aamodt Kilde (+1,30), je bil 12. Avstrijec Vincent Kriechmayr, ki je slavil na predzadnjem smuku v Val Gardeni na skrajšani progi, je bil z zaostankom 1,79 sekunde 15. Vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala, Švicar Marco Odermatt (+1,91), je bil 18. oziroma 17., če se upošteva nepravilna vožnja Sarrazina. S sedmimi zmagami v Bormiu kralj Stelvia, domačin Dominik Paris, je bil 11. (+1,17).

Kilde je lani v Bormiu slavil superveleslalomsko zmago, Paris je dan pred tem zmagal na smuku, ko je za 24 stotink izboljšal čas takrat vodilnega Odermatta in slavil še na šestem smuku v Bormiu. Najboljša Slovenca na lanskem smuku sta bila Hrobat na 18. mestu in poškodovani Boštjan Kline na 21. mestu. Na superveleslalomu Slovencev ni bilo med dobitniki točk.

Med 19 zmagovalci smuka v Bormiu je sicer tudi Slovenec. Andrej Jerman je na ledenem Stelviu konkurenco kot prvi in za zdaj edini Slovenec pokoril 29. decembra 2009. Na superveleslalomih na Stelviu je najvišje posegel Aleš Gorza s tretjim mestom 13. marca 2008, ko je Bormio gostil finale sezone svetovnega pokala 2007/08.

V Bormiu, ki bo gostil zadnji moški tekmi v koledarskem letu 2022, bo v sredo na sporedu smuk in v četrtek še superveleslalom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.