Šport > Zimski športi
31 ogledov

Vražja Slovenka spet osupnila trenerja

Ana Bucik EPA Bucikova je lansko sezono končala na 17. mestu slalomskega seštevka.
Slalomska tekma v Flachauu je postregla z novim vrhunskim rezultatom Ane Bucik. Točke svetovnega pokala je osvojila tudi Maruša Ferk.

Slovenska specialistka za slalom Ana Bucik je na avstrijskem prizorišču, kjer so se alpske smučarke še zadnjič pred začetkom svetovnega prvenstva pomerili v najpočasnejši tehnični disciplini, osvojila 11. mesto, kar je izenačitev drugega najboljšega izida v njeni karieri.
Maruša Ferk je bila v finalu dobro na pot, da popravi dosežek iz prve vožnje (27. mesto), po veliki napaki pa je ogromno izgubila in tekmo končala na 29. mestu.

''V Flachauu mi je vedno zelo ljuba tekma, vedno rada pridem na ta teren. V prvem teku sem imela nekaj težav, saj nisem našla pravega ritma, ves čas sem bila malo pozna, a v cilju sem imela kar malo presenetljivo dober rezultat. V drugo sem potem poskušala napadati, a sem konstantno malo izgubljala, tako da mi je bilo na koncu malo žal, da se niso izšle te stotinke. A enkrat gredo meni v prid, drugič drugim, se bo enkrat tudi to obrnilo,'' je povedala Bucikova.
Enajsta slalomistka sveta se zaveda, da ima še nekaj rezerve, najbolj pa jo veseli dejstvo, da tudi s solidnimi vožnjami lahko dosega vrhunske rezultate.

''Na zadnjih tekmah se mi je dvignila samozavest. To, da dosegam takšne rezultate z, če lahko rečem, solidnimi vožnjami, je sigurno super. Si pa želim da bi bilo tistih vrhunskih, kot je bila tista druga v Mariboru, čim več. Zdaj bo sicer nekaj slalomskega premora, a bom delala na tem, da bo po premoru čim več dobrih voženj,'' je obljubila.

''Ana je na pravi poti za stopničke''

S svojimi predstavami je navdušila tudi glavnega trenerja ženske reprezentance Denisa Šteharnika. ''Pohvalil bi rad Ano, ker ji uspevajo dobre stvari. Vesel sem tudi zato, ker niti en tek ni bil odličen, bile so napake, a se lahko s to za njo povprečno vožnjo zavihti na enajsto mesto. Tega si ne bi mislil na začetku sezone. V Mariboru je v drugem teku prikazala tisto idealno vožnjo, tega tukaj ni bilo, saj je to težko vedno narediti. Če teh napak ne bi bilo bi lahko bila zelo visoko oziroma še višje. To nas veseli in to je zagon za naprej. Je na pravi poti do stopničk in upam, da se bo to čim prej zgodilo,'' je dejal Šteharnik.

Komentarjev 1
  • Dixon 10:52 11.januar 2017.

    Bucka je v mariboru res razturala. Dvakrat v dveh dneh to res težko ponoviš. Pohvale vseeno za odličen rezultat.