Šport > Zimski športi
1001 ogledov

Vstopnice gredo za med

Planica 2019 Anže Petkovšek Planiška velikanka
Med 19. in 22. marcem bo Planica gostila svetovno prvenstvo v smučarskih poletih, s katerim se bo uradno končala skakalna zima.

Smučarska zveza Slovenije je sporočila, da prodaja vstopnic poteka nad pričakovanji. Tako za sobotno tekmo, po kateri bo že znan najboljši letalec sveta, ni več mogoče dobiti vstopnice za tribuno.

V dolini pod Poncami je pričakovati velik mednarodni obisk, saj so organizatorji na Poljskem prodali že prek 2500 vstopnic, 1600 v Nemčiji in 1500 na Norveškem.

Dokončno število obiskovalcev na prizorišču bo sicer organizator določil dva tedna pred začetkom tekmovanja, saj bo treba upoštevati tudi vpliv vremena, ki lahko zmanjša možnost obiska gledalcev, so zapisali pri SZS.

severin freund Prebrodil krizo Šport Vrnitev šampiona, ki je Prevcu "ukradel" globus

Predprodaja vstopnic, ki se je s slovesnostjo SZS začela 12. novembra lani, se bo končala 1. marca. Cena vstopnice za posamezno tekmo je 26 evrov za odrasle ter po štiri evre za otroke, starejše od šest let. Nekoliko dražja so mesta na tribuni - A (55 evrov), B (45), Kavka (66).

V četrtek bodo v Planici tradicionalno kvalifikacije, v petek bosta sledili prva in druga serije posamične tekme, za soboto, ko se pod Poncami vedno zbere največ ljudi, sta predvideni tretja in finalna serija posamične tekme. V nedeljo se bo SP končalo z ekipno tekmo.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 16:04 21.februar 2020.

    In ne pozabite na dolge gate ! Snega bo do kolen .