Šport > Zimski športi
2429 ogledov

Za začetek sezone dosežek kariere za Slovenko

Polona Klemenčič Profimedia
Polona Klemenčič sezono odprla z izidom kariere.

Biatlonka Polona Klemenčič je sezono svetovnega pokala 2022/23 začela z najboljšim izidom v karieri, 19. mestom na individualni 15-kilometrski tekmi. Ob tem si je privoščila dve strelski napaki in dve minuti pribitka.

Zmagala je Švedinja Hanna Oeberg z eno napako na strelišču, a bila tako kot vse Švedinje danes zelo hitra v smučini. Med najboljšimi 16 tekmovalkami so se zvrstile kar štiri.

Drugo mesto je osvojila Norvežanka Ingrid Landmark Tandrevold, ki je bila edina ob četrtouvrščeni Nemki Vanessi Voigt z zadetimi 20 tarčami. Zaostala je 36,5 sekunde. Tretje mesto je osvojila Italijanka Lisa Vitozzi z eno strelsko napako in zaostankom 39,7 sekunde.

Slabše od pričakovanj so nastopile Norvežanke, pri njih je sicer manjkala lanska zmagovalka svetovnega pokala Marte Olsbu Roeiseland.

V slovenskem taboru pa se veselijo uspeha 25-letne tekmovalke kranjskega Triglava Klemenčič, ki je že na prvi tekmi v sezoni dosegla uspeh kariere. Zaostanek 2:49,4 minute je sicer velik, ob tem pa trenerjem dopušča sanje celo o stopničkah, saj je slovenska reprezentantka pokazala, da bi bila ob popolnem strelskem nastopu lahko celo blizu zmagovalnega odra.

Pred tem je bila Klemenčič v karieri najboljša na olimpijskih igrah v Pekingu, kjer je osvojila 29. mesto. V svetovnem pokalu se je najbolje odrezala v lanski sezoni v Novem mestu na Češkem, kjer je v sprintu zasedla 32. mesto.

Slabši je bil nastop njene mlajše sestrične Žive Klemenčič, ki je bila s puško nenatančna trikrat in z zaostankom skoraj šestih minut in pol zasedla 57. mesto.

Slovenski biatlonki zdaj čaka prost dan, v soboto pa sprint, na katerem bosta lovili nedeljsko zasledovanje. Moška vrsta bo v četrtek nastopila v sprintu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.