Šport > Zimski športi
6 ogledov

Začenja se boj za odličja v dolini Fiemme

tepeš kranjec hvala prevc EPA
Danes se v italijanski dolini Fiemme s slovesnim odprtjem začenja svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah. Najprej bosta danes na sporedu tekaški preizkušnji, kvalifikacije na pet kilometrov prosto za ženske ter deset kilometrov za moške. V Italiji bo tudi številčna slovenska zasedba, skupaj 21 športnikov in športnic.

Na letošnjem prvenstvu bodo nastopili športniki in športnice iz 57 držav, tudi iz Slovenije, kjer imamo zlasti v smučarskih skokih vrsto kandidatov tudi za odličja. Glavnina tekmovanj bo potekala v Predazzu in v okolici jezera Tesero, slovesnost ob odprtju pa bo v Trentu. Dobitniki odličij bodo slednja prejemali v Cavaleseju.

Za odličja se bo borilo največ tekačev in tekačic, kar 501, 148 bo skakalcev in skakalk, 72 pa bo nordijskih kombinatorcev. Prve končne odločitve bodo na sporedu v četrtek, ko sta na sporedu klasična sprinta za moške in ženske, v petek bo posamična preizkušnja nordijskih kombinatorcev, tekmovanje pa bodo začele tudi smučarske skakalke.

Slovensko izbrano vrsto sestavljajo tekačice Katja Višnar, Vesna Fabjan, Barbara Jezeršek, Alenka Čebašek, Lea Einfalt in Nika Razinger, poleg omenjenih deklet pa še tekača Rok Tršan in Boštjan Klavžar, skakalci Robert Kranjec, Peter Prevc, Jaka Hvala, Jurij Tepeš in Matjaž Pungertar, skakalke Katja Požun, Špela Rogelj, Urša Bogataj in Maja Vtič ter nordijski kombinatorci Marjan Jelenko, Mitja Oranič, Matic Plaznik in Gašper Berlot.

Na startu sprinta šest slovenskih tekačev

V četrtek bo šlo na prizorišču letošnjega svetovnega prvenstva v nordijskih disciplinah v Val di Fiemmeju zares tudi za slovensko reprezentanco. Danes so na sporedu kvalifikacije, Slovenci že imajo zagotovljene nastope, v četrtek jih bo na startu sprinta šest - Katja Višnar, Vesna Fabjan, Alenka Čebašek, Nika Razinger, Rok Tršan in Boštjan Klavžar.

Slovenski tekači so že na prizorišču svetovnega prvenstva, kjer so danes opravili uradni trening pred jutrišnjim klasičnim sprintom. "Tekmovalci se počutijo dobro, preglavice nam dela le vreme, tako da je v servisni ekipi precej dela," je povedal glavni trener Marko Gracer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.