Šport > Zimski športi
723 ogledov

Zajc: "Danes je bila zmaga ukradena!"

timi zajc Epa
Drugo tekmo celinskega pokala v Kranju je dobil Rus Jevgenij Klimov, ki je z odličnim finalnim skokom za štiri desetinke točke ugnal Timija Zajca.

Tretje mesto je osvojil Tilen Bartol, a je bil naknadno diskvalificiran zaradi neprimernega dresa, tako da se je na najnižjo stopničko povzpel Nemec Pius Paschke.

nejc dežman Konec kariere Šport Slovenski orel odločitev sprejel s solzami v očeh

Slovenski skakalci so na današnji tekmi znova prikazali dobre predstave. Brez točk so ostali le Domen Prevc, Jaka Hvala in Lovro Kos, ki sta danes dobila priložnost namesto Ernesta Prišliča in Tjaša Grilca.

V prvi seriji je odlično skočil Zajc, ki je imel 7,1 točke prednosti pred Klimovom. Med "top 10" so bili še številni Slovenci: Bartol na tretjem, Cene Prevc na sedmem, Žiga Jelar na devetem in Anže Lanišek na desetem mestu. Najdaljšo daljavo v prvi seriji je postavil Anže Semenič (114,5 m), ki pa je brez doskoka v telemark zasedel 12. mesto, tik za njim sta bila Peter Prevc in Rok Justin.

V finalni seriji, ki se je nekajkrat prekinila zaradi neenakovrednih vetrovnih razmer, je Peter Prevc s 115 metri in 235,7 točkami napredoval na končno sedmo mesto. Boj za zmago je napovedal Bartol s 105,5 metri in 244,4 točkami, a zadnja tekmovalca sta bila še boljša. Predvsem Klimov, ki je s skokom sezone - dolgim 116 m in 258,4 točkami - vrgel rokavico Zajcu. Štajerski skakalec je odgovoril s 105,5 m in 258,0 točkami, kar je bilo premalo za drugo letošnjo zmago v Kranju.

Timi Zajc Oberstdorf Timi Zajc Šport "Na tekmo ne grem, da bom 20. ali 25."

"O skokih ne bi govoril veliko, sem v zelo dobri formi. Danes je bila zmaga ukradena, Klimov je enostavno imel toliko boljše razmere, da je moral zmagati. Danes so mi razmere ukradle zmago, s tem pa se je potrebno sprijazniti. Petkovo tekmo bi ocenil z oceno devet, danes pa bi dal po drugi seriji in slabših razmerah oceno štiri," je bil po tekmi malce razočaran Zajc.

Celinski pokal se bo naslednji teden nadaljeval v kazahstanskem Šučinsku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.