Šport > Zimski športi
1787 ogledov

Poškodba dvakratne svetovne in olimpijske prvakinje

Carina Vogt EPA
Ena izmed najuspešnejših skakalk bo morala izpustiti celotno sezono.

Prva olimpijska zmagovalka v smučarskih skokih Nemka Carina Vogt bo po poškodbi kolena med pripravami v Avstriji prisiljena izpustiti novo sezono svetovnega pokala. Sedemindvajsetletnica je pri doskoku strgala vez v desnem kolenu in je sezona zanjo že končana.

Dvakratna svetovna prvakinja v letih 2015 in 2017 v posamični konkurenci ter prva olimpijska prvakinja iz Sočija 2014 je na socialnem omrežju sporočila, da je na ponedeljkovem treningu v Stamsu pri doskoku začutila bolečino in je nato padla. Pregled v Münchnu je potrdil najbolj črni scenarij, da si je pri doskoku strgala križno vez, kar pomeni, da v sezoni 2019/20 ne bo skakala.

Nemška skakalka je v svetovnem pokalu štirikrat zmagala. Letos na Ljubnem, ko so bile Slovenke druge, je bila del zmagovite nemške ekipe, z nemško ekipo je slavila tudi na moštveni preizkušnji v Zau. Leta 2015 je konkurenco premagala na posamičnih preizkušnjah v Hinzenbachu in Zau.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice