Šport > Zimski športi
2454 ogledov

Šok pri Nemcih: olimpijski prvak po hudi poškodbi ob sezono

andreas wellinger Epa
Aktualni olimpijski prvak se je poškodoval med pripravami na novo sezono.

Nemška reprezentanca v smučarskih skokih v prihajajči sezoni ne bo morala računati na Adreasa Wellingerja. Triindvajsetletnik, ki je lani v Pyeongchangu osvojil zlato olimpijsko medaljo na srednji napravi, je na treningu utrpel poškodbo kolena, zaradi katere bo moral izpustiti celotno sezono 2019/2020.

Jernej Damjan Za spremembe Šport Izkušeni Damjan bo prevetril dogajanje: "Ni vrag, da se to ne bi dalo."

"Pri pristanku sem začutil bolečino v desnem kolenu. Koleno je bilo nato nestabilno. Pregled z magnetno resonanco je potrdil strgano sprednjo križno vez. Do tistega trenutka sem se počutil res dobro in treningi so potekali po načrtu, zato je poškodba še toliko bolj nadležna," je povedal Nemec.

 | Avtor: Epa Epa

Wellinger je v četrtek prestal operacijo v Münchnu. "Poseg je minil brez zapletov. Opravili smo presaditev tkiva, s katerim bomo nadomestili poškodovano ACL, popravili smo tudi oba meniskusa. Andreas bo v bolnišnici ostal še nekaj dni, nato pa bo začel z rehabilitacijo," je sporočil dr. Peter Brucker.

simon ammann Legenda Šport Premislil si je zaradi Planice

Naslednji cilj olimpijskega prvaka je svetovno prvesntvo leta 2021 v Oberstdorfu. "V kareri sem premagal številne prepreke, zato vem, kako se s tem soočiti. Posvetil se bom rehabilitaciji, nato pa se bom osredotočil na Oberstdorf."

Wellinger je v karieri dobil tri tekme za svetovni pokal. Njegova najboljša uvrstitev v skupnem seštevku je četrto mesto iz sezone 2016/2017. Predlani je osvojil drugo mesto na novoletni turneji, še leto prej pa je okronan za drugega najboljšega letalca na svetu.

Leta 2017 je v Lahtiju osvojil dve posamični srebrni medalji in ekipno zlato. Na OI v Južni Koreji je osvojil posamično zlato (srednja) in srebro (velika) ter ekipno srebro (velika). Prvo zlato na velikih tekmovanjih je osvojil na OI leta 2014 v Sočiju, kjer je pripomogel k nemški zmagi na rerprezentančni tekmi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice