Šport > Zimski športi
728 ogledov

Nova vloga za "ledenega Finca"

Janne Ahonen
Janne Ahonen bo s svojimi izkušnjami pomagal finski reprezentanci.

Sloviti finski smučarski skakalec Janne Ahonen je lani končal bogato tekmovalno kariero, v sezoni 2019/20 pa bo v finski reprezentanci v nordijski kombinaciji zadolžen za razvoj in optimizacijo opreme, so danes zapisali na spletni strani Mednarodne smučarske zveze (Fis).

andreas kofler Legenda Šport Slovo dvakratnega olimpijskega prvaka

Prihod 41-letnega Ahonena, ki je v svoji dolgi tekmovalni karieri 36-krat zmagal na tekmah za svetovni pokal ter osvojil dve olimpijski odličji srebrnega leska na ekipnih tekmah v ameriškem Salt Lake Cityju 2002 in italijanskem Torinu 2006, na svetovnih prvenstvih pa ima v svoji zbirki pet zlatih, tri srebrne in dve bronasti odličji, je pozdravil tudi glavni trener finskih nordijskih kombinatorcev Petter Kukkonen.

"V preteklosti razvoju opreme nismo posvečali velike pozornosti, prihod Ahonena pa je velika in pomembna stvar za našo reprezentanco," je med drugim dejal Kukkonen, ki je prvi trener finskih kombinatorcev od leta 2012.

lukas müller Sodišče Šport Odločitev z velikimi posledicami za smučarske skoke

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice