Šport > Zimski športi
1487 ogledov

Robert Kranjec ima novo službo

robert kranjec
Nedavno upokojeni smučarski skakalec se je zaposlil pri SZS.

Nekdanji slovenski skakalni as Robert Kranjec, ki je marca v Planici končal bogato skakalno kariero, bo odslej pri Smučarski zvezi Slovenije skrbel za izdelavo skakalnih dresov in vse drugo, kar spada k temu pomembnemu delu opreme. Veliko časa bo poslej preživel ob šivalnem stroju, za katerega je, tako kot za dolge polete, potrebna spretnost.

Lukas Müller Video Šport Skakalec prvič po hudi nesreči normalno hodil

"Na pobudo smučarske zveze in trenerjev sem se odločil, da bom pomagal A-ekipi v smučarskih skokih in skrbel, da vsakemu posamezniku prilagodim dres in kroj, da mu to služi na skakalnici. Med kariero sem vedno sam zase poskusil razvijati kroj ali kombinezon, da bi mi pristajal, da bom lahko daleč letel, in na podlagi tega, teh mojih izkušenj, bom zdaj poskusil to prenesti na vse fante," je za TV Slovenija povedal rekorder po številu poletov čez 200 metrov, ki se je tekmovalno upokojil ob koncu pretekle sezone.

Njegova skrb je tudi, da slovenska reprezentanca pridobi najboljše blago in ne bo zaostajala za konkurenco. "Na kakšne pomembne tekme bom šel, večinoma pa se bo tukaj vse pripravilo na milimeter natančno, da bodo šli fantje sproščeno na tekmo, kar bo pa tam popravkov, bodo malenkostni," je dodal Kranjec. Do zdaj je bil izdelovalec dresov za slovenske orle Francoz Fred Zoz, ki pa je dobil boljšo ponudbo v tujini.

Sedemintridesetletni Kranjec, sedemkratni zmagovalec tekem za svetovni pokal, je letos končal dve desetletji dolgo bogato kariero, v kateri je osvojil dva mala kristalna globusa v seštevku poletov, olimpijski bron, brona z ekipne tekme nordijskega svetovnega prvenstva in prvenstva v poletih, leta 2012 pa je v Vikersundu postal svetovni prvak v poletih.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.