Šport > Zimski športi
354 ogledov

Zajc ponovno najboljši orel

timi zajc Epa
Smučarski skakalci so opravili z drugo tekmo poletne velike nagrade.

Na drugi tekmi poletne velike nagrade v smučarskih skokih v nemškem Hinterzartnu je bil tako kot pred tednom dni v Wisli na Poljskem od Slovencev najboljši Timi Zajc na 12. mestu. Do prvih točk je skočil Domen Prevc.

Na drugi posamični tekmi smučarjev skakalcev za letošnjo poletno veliko nagrado je v nemškem Hinterzartnu znova nastopilo sedem slovenskih skakalcev. V finalno serijo sta se prebila dva, in sicer Domen Prevc s 100 metri in 116,8 točke na 25. mestu ter Timi Zajc s 103 metri in 126,8 točke na šestem mestu. Tik za finalisti je na 31. mestu končal Anže Lanišek, Tomaž Naglič je bil 33., Ernest Prišlič, Nejc Dežman in Bor Pavlovčič so se zvrstili med 37. in 39. mestom.

planica skakalec velikanka Slovenski orel Šport Skakalec, ki bi skoraj umrl, se vrača na veliko sceno

V finalni seriji je Prevc skočil 94,5 metrov, s skupno 225,4 točke pa je padel na končno 28. mesto. V finalu je nekaj mest izgubil tudi Zajc, ki je pristal pri 96 metrih, v izenačeni konkurenci pa je z 241,6 točke zasedel končno 12. mesto. Vrstni red na vrhu se v finalu ni spremenil. Poljak Kamil Stoch je še drugič dotolkel konkurenco, tokrat je zmago potrdil s 106,5 metra in skupno 271,1 točke. Drugo mesto je tesno zadržal Geiger z 256,3 točke, tretji je bil znova Švicar Kilian Peier z 255,8 točke.

"Moram reči, da je bila zasedba v Hinterzartnu malce drugačna kot v Wisli. Vseh sedem fantov je v prvi seriji naredilo kar soliden skok, primeren svojim trenutnim sposobnostim. Predvsem skok Timija je bil zelo lep, zato je bil tudi šesti, Domen je prišel v finale, ostali četverici pa je žal zmanjkalo. Kljub dobrim skokom se še vedno pojavljajo napake in tako vedno zmanjkajo dva, trije metri za finale. Pri Timiju v finalu utrujenosti ni bilo, kot je po tekmi povedal, je bil malce napet, zato je tudi storil napako in prezgodaj odskočil, kar ga je potisnilo na končno 12. mesto," je ocenil pomočnik glavnega trenerja Gorazda Bertonclja, Nejc Frank.

Naslednji teden se bodo skakalci za tretje posamične točke tega poletja pomerili v švicarskem Einsiedelnu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.