Šport > Zimski športi
7717 ogledov

Skakalec, ki bi skoraj umrl, se vrača na veliko sceno

ernest prišlič Ernest Prišlič
(Ne)srečni slovenski skakalec bo prvič po hudi nesreči dobil priložnost na tekmi.

Po uvodnih tekmah poletne velike nagrade v smučarskih skokih v Wisli bo v soboto druga posamična tekma VN, ki jo bo gostil Hinterzarten. 

Potem ko se je glavni trener reprezentance Gorazd Bertoncelj že po Wisli odločil, da za naslednjo tekmo doma pusti Tilna Bartola in Anžeta Semeniča, sta zdaj priložnost dobila Nejc Dežman in Ernest Prišlič.

Bertoncelj je skupaj z Igorjem Medvedom, glavnim trenerjem ekipe B, določil sedmerico, ki bo dobila priložnost na drugi posamični tekmi tega poletja.

Pet skakalcev, ki je nastopilo že na Poljskem, bo dobilo priložnost tudi v Nemčiji - Timi Zajc, Bor Pavlovčič, Anže Lanišek, Domen Prevc in Tomaž Naglič.

Planica Bori se za življenje Šport Slovenski skakalec v komi

Peterici se bosta pridružila še Dežman in po uspešni dolgotrajni rehabilitaciji tudi Prišlič, ki je decembra 2016 v Planici doživel hudo prometno nesrečo, ko ga je med tekom zbil avto.

Februarja letos je dobil zeleno luč zdravnikov, da se vrne k skokom, medtem je delal tudi kot trener, zdaj pa bo prvič po nesreči spet dobil priložnost na tekmi.

Ernest Prišlič je v prometni nesreči utrpel hude poškodbe glave, mogžansko krvavitev in zlom golenice, zato je bil kar nekaj časa v umetni komi. Ko se je prebudil, je imel težave s spominom, govorom, koncentracijo in ravnotežjem. Slabi dve leti po nesreči so te težave zgodovina.

Novice: Policijski trak in trikotnik ob prometni nesreči Znano, kdo je bil z njim Šport Zbil ga je delavec, ki je zamujal v službo

Poleg tekme skakalcev bodo prvič letos na najvišji ravni tekmovala tudi dekleta, glavni trener Zoran Zupančič bo že danes v Nemčijo odpeljal Emo Klinec, Niko Križnar, Uršo Bogataj, Špelo Rogelj, Jernejo Brecl in Katro Komar.

peter prevc Težave Šport Prevc še zdaleč ni edini
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice