Šport > Zimski športi
2972 ogledov

Prevc še zdaleč ni edini

Peter Prevc Peter Prevc.
Na Poljskem so pogrešali številna zveneča imena iz sveta smučarskih skokov.

V poljski Wisli se je začela letošnja poletna velika nagrada v smučarskih skokih Tekma je minila ob prevladi domačih skakalcev, saj se je zmage veselil aktualni dobitnik velikega kristalnega globusa Kamil Stoch, ki je slavil pred rojakom Piotrom Zylo. Tretje mesto je osvojil Norvežan Halvor Egner Granerud.

Tekme se je udeležilo sedem slovenskih orlov. Tomaž Naglič, Tilen Bartol, Domen Prevc in Anže Semenič so se poslovili v prvi seriji. Anže Lanišek je bil 28., Bor Pavlovčič 24., Timi Zajc pa sedmi.

V kadru slovenske reprezentance ni bilo enega najboljših skakalcev zadnjih let Petra Prevca. Dolenje vaščan je po aprilski operaciji že začel trenirati s polnimi močmi, vendar se mu prehitevanje dogodkov ni obrestovalo, saj mu je gleženj močno zatekel.

Ker tudi popolno mirovanje ni prineslo želenega učinka, je moral prestati nov operativni poseg, kar je še dodatno zamaknilo njegove priprave na novo sezono.

peter prevc Težave Šport Prevčevo stanje se je poslabšalo Peter Prevc Šport Peter Prevc: "Ko so odprli, so zagledali zdrizasto snov"

Prevc pa še zdaleč ni edini zvezdnik iz sveta smučarskih skokov, ki se ni mogel udeležiti tekmovanja v Wisli. Njegov veliki rival Severin Freund, ki je po lanski poškodbi kolenskih križnih vezi izpustil celotno olimpijsko sezono, se je na skakalnice vrnil šele pred dvema tednoma in še ni nared za tekmovalne napore.

V Wisli je manjkal tudi Nemec Markus Eisenbichler, ki je uvodno preizušnjo poletne velike nagrade izpustil zaradi policijskega urjenja. Manjkali so tudi ruski skakalci, ki jih je prehitel čas. "Zaradi kadrovskih sprememb v ekipi smo s trenigi začeli precej pozno, zato smo izpustili tekmo  v Wisli. Začenši s Hinterzartnom bomo nastopili na vseh preostalih tekmah poletne velike nagrade," je napovedal novi glavni trenr Evgenij Pekhov.

Navijači so v Wisli pogrešali tudi Daniela Andreja Tandeja, ki naj bi se po neuradnih informacijah letos udeležil le zadnje preizkušnje v Klingenthalu. Aktualnemu svetovnemu prvaku v smučarskih poletih so pred nekaj mesecih diagnosticirali Stevens-Johnsonov sindrom. Zdravniki so sila redko bolezen uspeli ukrotiti do te mere, da bo Tande lahko nadaljeval kariero.

daniel andre tande Smrtno nevarno Šport Svetovni prvak zbolel za izredno redko boleznijo

Manjkal je tudi japonski superveteran Noriaki Kasai, ki se v deželi vzhajajočega sonca na novo sezono pripravlja skupaj z Ryoyujem Kobayashijem. 46-letnik se namerava poletni veliki nagradi pridružiti na domačih tekmah v Hakubi.

V Wisli se je na skakalnice po enoletnem premoru vrnil Avstrijec Andreas Kofler, ki je lansko sezono izpustil zaradi avtoimunske bolezni. "Počutim se veliko bolje, a še vedno nisem 100-odstoten," je povedal 34-letnik, ki je na tekmi nastopil z zlomljenim prstom. Poškodoval se je v trčenju z rojakom Gregorjem Schlierenzauerjem med treningom avstrijske reprezentance.

andreas kofler Po slabi sezoni Šport Skakalna velesila šokirala z izborom

Poletna velika nagrada se bo nadaljevala že prihodnjo soboto v nemškem Hinterzartnu. Slovenski trener Gorazd Bertoncelj je potrdil, da bodo v Nemčiji zagotovo nastopili Zajc, Pavlovčič, Lanišek in D. Prevc, kdo bo še dobil priložnost, pa bo znano sredi tedna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice