Šport > Zimski športi
14806 ogledov

Prevčevo stanje se je poslabšalo

peter prevc
Peter Prevc ima precej smole.

Najboljši slovenski smučarski skakalec Peter Prevc ima še naprej težave z gležnjem. Potem ko je po aprilski operaciji prehitro začel vaditi na polno, mu je gleženj zatekel, zato so se odločili za popolno mirovanje. A tudi to ni prineslo izboljšanja, zato Prevca zdaj čaka nova operacija, je potrdil trener Gorazd Bertoncelj. Zdravniki mu bodo že danes opravili še en artroskopski poseg na levem gležnju.

"Gre za manjši poseg, čiščenje gležnja," je danes uvodoma dejal glavni trener slovenske reprezentance, ki bo konec tedna z ekipo začel poletno veliko nagrado. "Zdravniki sumijo, da gre za tujek v gležnju, zato ga bodo očistili. Jaz res upam, da bo potem vse v redu. Mesec dni je bilo vse običajno, Peter je normalno treniral, potem pa se je njegov gleženj začel odzivati na vse - če je treniral ali pa miroval. Vseeno je bilo. Zato smo se odločili za še en operativni poseg," je pojasnil Bertoncelj in razkril: "Tudi zdravniki so presenečeni, kako se je odzval Petrov gleženj, da se je tako zapletlo. Res redko pride do takšnih komplikacij. Upam, da bo to zdaj zadnji poseg."

peter prevc Težave Šport Prevc mora strogo počivati še vsaj mesec dni

Ker ne gre za večji poseg, se bo po najbolj optimističnih napovedih Peter Prevc na skakalnice lahko vrnil nekje sredi avgusta, je še povedal Bertoncelj.

Javil se je tudi Peter Prevc in razkril, da ga operacija čaka že danes. "Rehabilitacija ni šla po načrtih. Danes mi bodo še enkrat operirali gleženj in v bistvu bodo zdravniki šele med posegom zares videli, za kaj natančno gre. Tako da bo jutri več znano, kako naprej," je sporočil 25-letni šampion, ki upa, da bo poseg uspel in bo lahko mirno nadaljeval okrevanje in priprave na zimsko sezono.

Komentarjev 5
  • Avatar care
    care 19:30 17.julij 2018.

    Najboljši slovenski smučarski skakalec je Primož Peterka tako da ne bluzite šarlatani.

  • Lovebites 16:50 17.julij 2018.

    Vse dobro,Peter.Pazi le,h kateremu kirurgu ortopedu gres,nekateri ostanejo trajni invalidi in prenasajo nepotrebne operacije,ker mislijo,da so taksni mojstri.

  • Papaja Popi 16:43 17.julij 2018.

    Čim boljše okrevanje ! ! ! ! !