Šport > Zimski športi
4474 ogledov

Prevc mora strogo počivati še vsaj mesec dni

peter prevc
Peter Prevc se še nekaj časa ne bo mogel normalno pripravljati na sezono.

"V stopalu se je začela zaraščati kost, ki je omejevala gibljivost. To kost smo odstranili, a sem začel prehitro trenirati. Nisem čutil bolečine in sem treniral na polno, čeprav so mi dejali zdravniki, da je prezgodaj. Žal so se pojavila vnetja. Zdaj sem prisiljen počakati, da se vse skupaj umiri," je v intervjuju za Sportal dejal skupni zmagovalec svetovnega pokala v sezoni 2015/16.

Peter Prevc je operativni poseg opravil v aprilu, a nato prehitro obremenjeval gleženj, zato mora zdaj počivati. Skakati naj bi v najboljšem primeru začel šele čez mesec dni.

"Za zdaj še na vse skupaj gledam s slabe plati. Gledam, koliko zamujam. A po drugi strani, ko si prisiljen počivati, se bolj spočiješ, bolj regeneriraš pred novo sezono. Ker potem nimaš veliko časa, da do sezone vse spraviš do potankosti, konec koncev že začneš na višji ravni," je za Sportal še dejal novopečeni očka.

"Glede na to, da nisem imel poleti rezultatskih ciljev, se večji načrti niso podrli. Je pa lažje imeti kakšen mesec več priprav na zimo. Zimski načrti so pa še vedno veliki," je še zaključil Prevc. Ta bo v tej sezoni treniral pod novo taktirko, po lanski sezoni, ki Slovencem ni prinesla napredka, je Gorana Janusa na mestu glavnega trenerja zamenjal Gorazd Bertoncelj.

Poškodovan je sicer tudi Žiga Jelar, Jernej Damjan pa bo tudi letos izpustil del poletne sezone.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice