Šport > Zimski športi
151 ogledov

Zaskrbljujoče! Slovenci blesteli na strelišču, toda ...

Vetle Sjastad Christiansen Profimedia
Nova zmaga na Norveško, Slovenci skromni kljub odličnemu strelskemu nastopu.

Norvežan Vetle Sjaastad Christiansen je zmagovalec moškega biatlonskega sprinta za svetovni pokal v Ruhpoldingu na Bavarskem. Slovenci so bili skromni. Najboljši je bil Jakov Fak, ki je klub popolnemu izplenu na strelišču končal šele na 31. mestu, Anton Vidmar je bil 36., Miha Dovžan 40. in Lovro Planko 74.

Varovanci Ricca Grossa v "njegovem Ruhpoldingu" niso bili v stiku z najboljšimi. Še več, dobrega streljanja jim ni uspelo nadgraditi v smučini. Fak in Dovžan sta zadela vseh 10 tarč, Vidmar, ki je bil najmočnejši v teku, pa se je potem, ko je zgrešil prav zadnji strel, v kazenskem krogu zavrtel enkrat.

Za omenjeno trojico velja, da je osvojila vsaj nove točke in bo priložnost za izboljšanje iskala v nedeljo na zasledovanju. Lovro Planko pa je zgrešil dve tarči in s tekmami v Ruhpoldingu že zaključil, potem ko ni končal znotraj prve šestdeseterice.

"Tekaško nisem imel prave moči. Vseeno sem hotel biti zelo aktiven, tudi na delih, ki gredo malce navzdol. A kot vidim, časi ne kažejo, koliko truda je bilo vloženega. Zadovoljen sem z ničlo, ki pa je bila dosti počasi. Stoje so 'deske' drsele, zato sem popravljal položaj in izgubljal. Sem se pa zavedal, da moram zadeti in sem zato vzel tudi nekaj dodatnega časa. Danes je treba biti hiter na progi in strelišču, jaz sem izgubljal v obeh segmentih in to se pozna na rezultatu," je po tekmi povedal Fak.

"Solidno. Moral sem se zbrati na strelišču, saj mi na zadnjih tekmah ni šlo. Na progi sem se počutil dosti dobro, ampak vseeno sem izgubljal iz metra v meter. Na koncu dobro izhodišče za zasledovanje in zagotovo napredek od zadnjih tekem," pa je bil zadovoljen tudi Vidmar. "Na strelišču odlično. Proga pa je zelo hitra, ves čas moraš sprintati. Vsi so zelo hitri in je težko," pa je o progi in konkurenci dodal Dovžan.

"Nisem zadovoljen. Veliko časa smo izgubili na progi. Streljanje je bilo dobro. Jaka in Miha z ničlo, Toni 90-odstoten in zgrešen šele zadnji strel, kar pomeni, da bi bil lahko brez napake. Tek je bil slab. To moramo analizirati in potem bomo videli, kaj lahko naredimo," pa je nastop strogo ocenil selektor Ricco Gross.

O končni razvrstitvi je še enkrat več odločalo streljanje. Christiansen je za prvo posamično zmago v sezoni zadel vseh 10 tarč in za 16 sekund ugnal vse močnejšega Italijana Tommasa Giacomela, ki je na strelišču napravil eno napako. Še štiri sekunde več je zaostal Norvežan Tarjei Boe, ki je za vsega osem desetink sekunde premagal Francoza Emiliena Jascquelina, oba pa sta tekmo končala z "desetko" na strelišču.

 

* Izidi, moški, 7,5 km:
 1. Vetle Sjaastad Christiasen (Nor) 22:27,2 (0)
 2. Tommaso Giacomel (Ita)      + 16,1 (1)
 3. Tarjei Boe (Nor)          20,1 (0)
 4. Emilien Jacquelin (Fra)       20,9 (0)
 5. Johasnnes Dale (Nor)        23,0 (2)
 6. Justus Strelow (Nem)        33,8 (2)
 7. Sebastian Stalder (Švi)       39,4 (0)
 8. Niklas Hartweg (Švi)        41,8 (1)
 9. Johannes Thingnes Boe (Nor)     43,6 (1)
10. Sturla Holm Laegreid (Nor)     44,0 (1)
...
31. Jakov Fak (Slo)          1:24,2 (0)
36. Anton Vidmar (Slo)        1:34,2 (1)
40. Miha Dovžan (Slo)         1:39,4 (0)
74. Lovro Planko (Slo)        2:19,1 (2)

- svetovni pokal, skupno:
- skupno (10/21 preizkušenj):
 1. Johannes Thingnes Boe (Nor)     611 točk
 2. Tarjei Boe (Nor)           557
 3. Johannes Dale-Skjevdal (Nor)     499
 4. Endre Stroemsheim (Nor)       495
 5. Sturla Holm Laegreid (Nor)      483
 6. Benedikt Doll (Nem)         427
...
27. Jakov Fak (Slo)           146
34. Lovro Planko (Slo)          92
38. Anton Vidmar (Slo)          59
57. Miha Dovžan (Slo)           19

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice