Šport > Zimski športi
23 ogledov

''Zdaj vem, kaj moram narediti''

jurij tepeš EPA
Na prvi tekmi smučarskih poletov v Planici se je s šestim mestom izkazal tudi Jurij Tepeš. Ljubljančan s prvim skokom ni prepričal, v drugo pa je poletel kar 223,5 metra in si priskakal novo vrhunsko uvrstitev.

Kako ste bili zadovoljni s finalnim skokom na prvi tekmi?
Drug skok je bil takšen kot bi si želel tudi prvega. Bil sem kar jezen po prvi seriji, saj je bil skok enostavno slab. V drugo pa je vse šlo tako kot je treba, seveda razen pristanka. Zdaj približno vem, kaj moram narediti, prej pa sem bil brez pravih občutkov. Manjkal mi je tisti poskusni skok, a na to se ne smem izgovarjati. To je le svetovni pokal, gre za najvišji nivo skokov. Tu je treba vselej pokazati najboljše skoke. Tisti, ki mu uspe tudi zmaga.

Kaj menite o dosežku Petra Prevca?
Je v najboljši formi ob koncu sezone. Škoda, da ni zmagal, ampak saj še ima priložnost za to.

Prvo, drugo in tretje mesto hranite za nedeljo?
Tako nekako (smeh).

Kaj pa jutri?
Treba bo pokazati najboljše skoke. Moramo vedeti, da je jutri potrebnih osem dobrih skokov in ne samo dva. Z osmimi dobrimi poleti smo lahko spredaj, če pa samo eden od nas kiksne, je pa lahko vse drugače. V četrtek sem kiksnil jaz in videli smo, kaj se lahko zgodi ob večji napaki. Treba bo skakati s trezno glavo in še nato razmišljati o uvrstitvi.

Ste po padcu veliko razmišljali o njem?
Ne, ker sem točno vedel kakšna je bila napaka. Če bi jo še enkrat naredil, bi se znal ujeti. Posledic nisem čutil, nič me ni bolelo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.