Šport > Zimski športi
25 ogledov

Zimski junaki danes v Ljubljani

Sprejem za Tino Maze v Črni na Koroškem
1/5
mediaspeed
Čeprav zimske sezone še ni povsem konec, vsaj v Sloveniji bo eden od vrhuncev ta teden s planiškimi tekmami na letalnici, pa bodo ljubitelji belih zimskih športov na svoj račun prišli že danes.

Na ljubljanskem Kongresnem trgu bodo namreč ob 17. uri lahko pozdravili slovenske junake zime 2012/13, predvsem seveda prvo smučarko sveta Tino Maze.

Smučarska zveza Slovenije je ob koncu zelo uspešne sezone pripravila sprejem za svoje najboljše športnike. Poleg dobitnice zlate in dveh srebrnih kolajn na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju Tine Maze, ki je v nedeljo izjemno sezono končala še z osvojenim velikim in dvema malima kristalnima globusoma skupnega seštevka svetovnega pokala in jo bo ob 16.15 sprejel tudi minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk, bodo navijači lahko pozdravili svetovnega slalomskega prvaka v deskanju Roka Marguča, dobitnika bronaste kolajne na svetovnem biatlonskem prvenstvu Jakova Faka in dobitnika dveh kolajn z nordijskega SP v Italiji, skakalca Petra Prevca.

Za ogrevanje bo na Kongresnem trgu ob 16.30 nastopila Neisha, vrhunec dogajanja bo ob 17. uri, ko je predviden prihod športnikov, športno-zabavno popoldne pa se bo nadaljevalo ob 18. uri z zabavo s Siddharto.

Komentarjev 3
  • Pepe007 09:40 19.marec 2013.

    Način poročanja do konca avtoceste sem opazil že ob poplavah, čeprav so bile najhujše poplave drugje. To so pač naši mediji. Vse kar je v Sloveniji dalj kot ene ura vožnje iz Lj je pozabljeno s strani medijev, ki pokrivajo ...prikaži več celotno državo. Čeprav je celotna Slovenija dosegljiva v dobrih 2 urah... Ampak to pomeni že pet ur na poti...

  • Gasilec34 08:52 19.marec 2013.

    Žalostno in resnično. Imamo najboljšo slovensko športnico vseh časov in tako poročanje iz kraja ki je v ponos Slovenije. Lepo je bilo slišati kako so donele slovenske melodije, kako so vihrale slovenske zastave.Tona kapo dol si najboljša, drugo leto pa ...prikaži več ponovno nam polepšaj vikende in naj pride drugič velik kristalni globus in olimpijsko zlato na Koroško, kjer si nam v ponos. 16. marec bi lahko bil državni praznik. Hvala Tina še enkrat za nepozabne trenutke.

  • Pepe007 08:17 19.marec 2013.

    Črna na Koroškem je predaleč, da bi od tam poročali?Za info: to je še zmeraj v Sloveniji...