Šport > Zimski športi
18 ogledov

Zmaga Japonske, Slovenija izpustila stopničke

peter prevc klingenthal EPA
Reprezentanca Japonske je zmagovalka tekme mešanih ekip za svetovni pokal v smučarskih skokih v norveškem Lillehammerju. Slovenija je bila pred zadnjim skokom še na najnižji stopnički, ki pa so jo zaradi slabih razmer ob skoku Prevca izgubili.

Reprezentanca Japonske je zbrala 942,1 točke in prepričljivo ugnala Avstrijo (901,9), tretja je bila Norveška (887,5).

Slovenija v postavi Maja Vtič, Ema Klinec, Jaka Hvala in Peter Prevc je tekmo končala na petem mestu z 876,6 točke. Prevc je v finalu ob slabih razmerah skočil precej slabše kot v prvo, ko je presegel sto metrov, v drugo je namreč zmogel le 88,5 metra. Posledično Slovenija ni zadržala tretjega mesta in je padla na peto.

Slovenska četverica je prvo serijo opravila dobro, najdaljši skok pa je supel nesrečnemu Prevcu, ki je skočil 101 metra in Sloveniji priboril četrto mesto po prvi seriji. Ema Klinec je s svojim skokom v drugi skupini prvič nastopila med elito in to z daljavo 81 metrov. V finalni seriji je nato prva trojica svoje skoke izboljšala, naš zadnji skakalec peter prevc pa ob težkih pogojih Slovenije ni uspel zadržati med prvimi tremi. 

V soboto je na sporedu posamična moška in ženska tekma na srednji skakalnici. Pred ženskimi kvalifikacijami bodo izpeljali še eno serijo treninga, ki je danes odpadla. Na moško tekmo se je uvrstila šesterica Slovencev, spodletelo je le Matjažu Pungartniku. V kavlifikacijah je imel Robert Kranjec 10. dosežek, Peter Prevc 13., Jaka Hvala 27., Tomaž Naglič 36. in Rok Justin 39. Jurij Tepeš ima nastop na tekmi zagotovljen, saj je v svetovnem pokalu med najboljšo deseterico.

Mešane ekipe, izidi:

1. Japonska 942,1 točke
2. Avstrija 901,9
3. Norveška 887,5
4. Nemčija 883,6
5. Slovenija 876,6
6. Italija 840,4
7. Francija 829,7
8. Kanada 766,9

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.