Šport
3 ogledov

Dvojna slovenska zmaga v Almatyju

matjaž pungertar EPA
Matjaž Pungertar (133,0; 136,0) je zmagovalec poletne velike nagrade v smučarskih skokih v kazahstanskem Almatiju.

Slovenski uspeh je z drugim mestom dopolnil Jernej Damjan (131,0; 136,0). Katja Požun pa je na zadnji tekmi poletne velike nagrade v Almatiju zasedla drugo mesto.

"Današnja tekma se je kar precej podaljšala, zato je bilo zelo težko ves ta čas ostati povsem zbran. Na koncu se je tekma iztekla sijajno, sem zelo zadovoljen. Almati nam očitno zelo leži, kajti že lani smo se zelo dobro odrezali," je bil svoje prvenstvene zmage ter drugih stopničk na posamični tekmi na tekmah velike nagrade vesel 23-letni Pungertar, še dvakrat je stal na stopničkah na ekipni preizkušnji.

"Res je za nami je precej dolg dan, vendar pa sem zelo vesel drugega mesta in kako se je dan končal. Seveda, da so si mi po glavi ves čas podile misli o tem, kako bi bilo, če bi poskusil dan končati oblečen v rumeno majico vodilnega. Želje so postale resničnost, zdaj sem vodilni v skupnem seštevku poletne velike nagrade," pa je bil dvojnih slovenskih stopničk vesel Damjan, ki bo na naslednji tekmi v Hinzenbachu branil skupno vodstvo.

Tretje mesto v pokalu narodov

Rok Justin (129,0; 130,5) je osvojil deseto mesto, Andraž Pograjc (128,0; 124,5) je tekmo sklenil na 14. mestu, Anže Semenič (128,0; 122,5) je končal na 25. mestu, Nejc Dežman (126,0; 121,0) pa je bil 29. Slovenski skakalci (1706) so v pokalu narodov na tretjem mestu, pred njimi pa so le Poljska (1783) in vodilna Nemčija (1921).

Damjan (419 točk) se je z dvema drugima mestoma v Almatiju, drugi je bil tudi v Nižnijem Tagilu, zmagal pa je v Hakubi, povzpel na prvo mesto v skupnem seštevku poletne velike nagrade. Drugi skupno je Nemec Andreas Wellinger (340), tretji pa Norvežan Anders Bardal (323). Tik za najboljšo četverico je Pungertar, ki je po današnjem zmagoslavju zbral skupno 316 točk, Justin (123) je 20., Pograjc pa 30. (84).

Za razliko od deklet, ki so že končale poletno VN, bodo imeli skakalci po nastopu v Kazahstanu še dve tekmi, 29. septembra v avstrijskem Hinzenbachu in 3. oktobra v nemškem Klingenthalu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.