Šport > Zimski športi
9615 ogledov

Znan vzrok za smrt nadarjene športnice

ellie soutter Facebook
Talentirana športnica ni prenesla pritiska.

Teden dni po smrti nadarjene bitanske deskarke na snegu Ellie Soutter, ki je umrla na svoj 18. rojstni dan, je prvič za medije spregovoril njen oče. "Želela je biti najboljša, nikogar si ni želela razočarati. Vse skupaj se je začelo z zamujenim letom, s tem pa je zamudila odhod na priprave z reprezentanco Velike Britanije," je za BBC izjavil Tony Soutter.

"Menila je, da je razočarala ekipo, da je razočarala mene. Tragično je, da je dovolj le ena neumna reč, ki te potisne čez rob. Vse zaradi prevelikega pritiska na otroke," je še dejal skrušeni oče.

Ellie Soutter je z družino živela v Les Getsu v francoskih Alpah, leta 2009 se je iz Velike Britanije preselila zaradi športne kariere. Petindvajsetega julija so jo našli v gozdičku nedaleč od doma, v Veliki Britaniji pa so mediji prepričani, da je naredila samomor, kar je zdaj z besedami posredno potrdil tudi njen oče.

ellie soutter Na rojstni dan Šport 18-letno šampionko našli mrtvo v gozdu

V družini so vedeli, da ima Ellie težave z obvladovanjem pritiska, a ... "Še pred tednom dni ni bilo nobenih znakov, da bi se lahko zgodilo nekaj podobnega," je dejal nejn stric. Na začetku meseca je bila mlada Britanka izbrana za nastop na svetovnem mladinskem prvenstvu na Novi Zelandiji.

Britanski olimpijski odbor je po tragediji pozval mlade naj se obrnejo na telefonsko linijo "Samaritans", če zaznajo težave psihične narave. "To je izjemno žalosten položaj in naše misli so z Elliejino družino in prijatelji. Sodelujemo z olimpijskim in paraolimpijskim programom, s humanitarno organizacijo "Mind" za mentalno zdravje, da bi potrebnim omogočili primerno podporo," so sporočili iz UK Sporta.

Komentarjev 3
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.