Šport > Zimski športi
65 ogledov

Znane podrobnosti Schlierijeve poškodbe

Gregor Schlierenzauer, padec EPA
Avstrijski smučarski skakalec Gregor Schlierenzauer, ki je v nedeljo na tekmi v poletih v Oberstdorfu grdo padel, bo moral nekaj časa počivati.

Iz avstrijske reprezentance so sporočili, da gre pri Gregorju Schlierenzauerju za lažjo poškodbo kolenskih vezi, ni pa še povsem zanesljivo, če bo najboljši avstrijski skakalec nared do svetovnega prvenstva v Lahtiju.

Po današnjem pregledu z magnetno resonanco so pri skakalcu, ki se je komajda dobro vrnil na tekme po dolgem premoru, po padcu v nedeljskih kvalifikacijah ugotovili poškodbo notranje vezi desnega kolena.

"Vez se premika za 30 stopinj, oktobra je bila še stabilna, torej gre za novo poškodbo," je dejal zdravnik Wulf Glötzer, ki je pregledal skakalca in mu je pomagal že pri prejšnjih poškodbah. Za zdaj se ne bodo odločili za operacijo, pri konzervativni metodi zdravljena pa ni mogoče predvideti, kdaj bo športnik nared, je še dodal zdravnik. Nastop Schlierenzauerja na bližnjem svetovnem prvenstvu, ki se bo v finskem Lahtiju začelo 22. februarja, tako ni povsem zanesljiv. Glötzer je ocenil, da so možnosti za pravočasen srečen razplet približno 50-odstotne.

Zmagovalec rekordnih 53 tekem svetovnega pokala se je po več kot enoletnem premoru na tekmovališča vrnil v Wisli 14. januarja. Skakalec, ki ima v bogati zbirki uspehov tudi dva velika globusa svetovnega pokala, dve zmagi na novoletni turneji, je pa tudi večkratni olimpijski in svetovni prvak, je pred tem zadnjič tekmoval januarja lani. Marca lani si je na smučanju poškodoval vezi in meniskus desnega kolena, istega, ki je je skupilo tudi ob nedeljskem padcu v Oberstdorfu.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.