Šport > Zimski športi
6409 ogledov

Takšne so prve informacije o Goggii

Sofia Goggia Epa
Italijanska smučarka je po operaciji noge preživela mirno noč na kliniki v Milanu.

Smučarska zvezdnica Sofia Goggia je včeraj popoldne uspešno prestala operacijo noge v milanski bolnišnici La Madonnina, kamor so jo prepeljali po hudem padcu na treningu, v katerem je utrpela zlom golenice in kosti v gležnju.

Operacija je potekala brez zapletov, Goggia, ki je že končala letošnjo sezono, pa bo že danes začela s fizioterapijo. V domačo oskrbo jo bodo odpustili v nekaj dneh, noge pa ne bo smela obremeniti približno mesec in pol.

Po predvidevanjih bo 31-letnica nared za začetek prihodnje tekmovalne sezone.

Sofia Goggia Ni konca Šport Karavano belega cirkusa pretresla nova tragedija

"Sofia je preživela mirno moč po operaciji fragmentiranega zloma, ki ga je utrpela ob padcu na treningu veleslaloma na Ponte di Legnu. Že danes bo začela s pasivno fizioterapijo, bolnišnico pa naj bi zapustila v nekaj dneh," je sporočila italijanska zveza.

"Še ena poškodba me je onemogočila v lovu na smukaški globus," pa je po operaciji sporočila vodilna smukačica sezone. "A tudi tokrat se bom pobrala," je napovedala.

Sofia Goggia je štirikratna zmagovalka seštevka v najhitrejši disciplini (2018, 2021, 2022, 2023).

"Operacija je potekala brez zapletov," je za italijanski Sky Sports povedal ortoped Andrea Panzeri. "Sofia me je poklicala kar s smučišča, takoj smo opravili preiskave z magnetno resonanco in rentgenom, s katerimi smo potrdili zlom v predelu gležnja. Operacija je uspela, ploščico smo pritrdili s sedmimi vijaki. Sezona je zanjo končana. Noge ne bo smela obremeniti naslednjih 45 dni. Težko je napovedati, koliko časa bo trajalo okrevanje. Po nekaj mesecih si bo lahko ponovno nadela smučarske čevlje. Potrebne bo veliko moči in potrpljenja," je dodal.

Razkril je tudi, kakšno je ob vnovični poškodbi, katerih je bilo v preteklosti že na pretek, smučarkino duševno stanje. "Ni imela takšnega psihičnega zloma kot pred olimpijskimi igrami. BIla je jezna, toda mirna. v nobenem trenutku ni obupovala," je dejal Panzeri.

Charlie Guest Nedopustno Šport "Ni izgovora za to, kar se je zgodilo!" Reagirali tudi Vonn in Veith

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.