Šport > Zimski športi
43663 ogledov

Zvezdnica vsa krvava obležala v cilju: "Nisem vedela, kaj se mi je zgodilo"

Print Screen
Izmučena ameriška smučarska tekačica je z okrvavljenim obrazom prečkala ciljno črto 20-kilometrske tekme v Ruki.

Na Finskem se je pred dnevi začela nova sezona svetovnega pokala v smučarskem teku. Dekleta so se za konec tridnevnega programa v Ruki pomerila na 20 km prosto s skupinskim startom.

Tekmo je dobila Švedinja Moa Illar, ki je za 0,3 sekunde ugnala Američanko Jessie Diggins. Ta je na progi doživljala pravo dramo, zaradi udarca s palico v obraz pa se je v ciljnem prostoru, kamor je pritekla vsa okrvavljena, večkrat sesedla na tla.

Jessie Diggins | Avtor: Profimedia Profimedia
Tekmo so zaznamovale ekstremne vremenske razmere, saj se je temperatura spustila do -19 stopinj Celzija. Američanka je na poti do cilja naprej izgubila palico in nato še rokavico. Ko je poskušala izgubljeno palico nadomestiti z rezervno, je prejela neprijeten udarec v obraz in pri tem zakrvavela, čeprav tega niti ni opazila. V cilju se zaradi izmučenosti ni mogla obdržati na nogah, zato so ji na pomoč priskočile reprezentančne kolegice ter predstavniki krovne smučarske zveze.

"Tekmo sem končala z okrvavljenim obrazom in rezervno palico, brez rokavice ali občutkov v rokah ter nogah. To je bila tekma, ki je od mene zahtevala veliko mero odločnosti. Ne morem se dovolj zahvaliti moji ekipi in predstavnikom Fis-a, ker so me tako dobro oskrbeli po tekmi," je kasneje na Instagramu sporočila Američanka.

Diggins | Avtor: Epa Epa
Jessie Diggins | Avtor: Epa Epa
Jessie Diggins | Avtor: Epa Epa

V pogovoru za norveški NRK je priznala, da v ciljnem prostoru ni točno vedela, kaj se je zgodilo. "Zelo sem bila presenečena, ko sem opazila, da so rokavice povsem krvave. S palico sem dobila udarec v obraz, vendar se tega ne spomnim. Nisem vedela, kaj se mi je zgodilo, videla sem samo veliko krvi."

Premražena in izmučena Digginsova se je po tekmi udeležila podelitve nagrad, nato pa ob opori kolegic hitro zapustila prizorišče.

Jessie Diggins | Avtor: Epa Epa

Reprezentančna kolegica Sophia Laukli je potrdila, da je bila Digginsova v šoku. "Nekje proti vrhu strmega pobočja sem opazila, da je nekdo izgubil palico in rokavico. Nato sem opazila Jessico, kako je dvigovala roko k ustom in jo grela z dihanjem," je povedala Američanka in dodal: "Ko je v cilju poskušala vstati na noge, je takoj spet padla. Pomislila sem, da jo verjetno zelo boli. Bilo je kar dramatično."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • papak 23:44 29.november 2023.

    Kaj ma to na licih? Jo je nekdo z ribo usekal?

Sorodne novice