Šport
113 ogledov

Zlati vitezi s šestico sklatili Zvezde

Vegas Golden Knights Reševalni pas/Twitter
Vegas Golden Knigts so se uvrstili v veliki finale lige NHL.

Hokejska ekipa Vegas Golden Knights je na šesti tekmi končnice zahoda lige NHL s 6:0 v gosteh premagala Dallas Stars. V boju na štiri zmage je slavila s 4:2 in se bo za Stanleyjev pokal pomerila s Florida Panthers. Prva tekma finala NHL bo v Las Vegasu v noči na nedeljo po slovenskem času.

Zlati vitezi, prvi v zahodni konferenci po rednem delu lige, so pred tem izločil Winnipeg Jets po petih tekmah, po šestih pa tudi Edmonton Oilers. Slednji so v prvem krogu končnice izločili Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja. Ekipa iz mesta igralništva se je po prvi sezoni v NHL 2017/18 drugič uvrstila v finale, prvič je izgubila proti ekipi Washington Capitals po petih tekmah.

"Tokrat me vse spominja na tisto uvodno sezono. Proti vsem pričakovanjem smo se prebili v finale. Dobra ekipa, veliko izjemnih igralcev, ekipni duh in dober vratar. Res je lepo, da sem del take sredine," je dejal napadalec Jonathan Marchessault.

Slednji je drugi napadalec ekipe v končnicah za Las Vegas, s 17 točkami za devet golov in osem podaj, pred njim je le Jack Eichel s točko več, zbral je šest golov in 12 asistenc.

Tri točke z golom in podajo je tokrat dosegel William Karlsson. Adin Hill je zaustavil vseh 23 poskusov za zadetek gostiteljev, Keegan Kolesar, Michael Amadio in William Carrier so prispevali po gol in podajo.

"To je bila zagotovo naša najboljša predstava v končnicah. In prišla je ob pravem času. Res pa je, da se vnaprej nikoli ne ve, kdaj ti bo skoraj popolna predstava uspela. Je pa zagotovo cilj, da se to zgodi čim bolj pogosto. Lahko rečem le še, da je to ekipa, ki jo je težko premagati," je dejal trener Vegasa Bruce Cassidy.

NHL, finale Zahoda (6. tekma):

Dallas Stars - Vegas Golden Knights 0:6 (0:3, 0:1, 0:2)  /2:4/
Carrier 4., Karlsson 11., 43., Kolesar 15., Marchessault 31., Amadio 53.

/X:Y/ - izid v zmagah; igrali so na štiri zmage

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.